E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'de büyük değişim mi olacak?---

MHP'de büyük değişim mi olacak?

MHP'de büyük değişim mi olacak?
16 Mart 2018 - 14:55 borsagundem.com

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Pazar günkü MHP Kongresi'nde parti yönetiminde köklü değişiklik yapması bekleniyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Pazar günü yapılacak MHP 12. Olağan Kurultayı'nda
parti yönetiminde önemli değişiklikler yapması bekleniyor. MHP'li bir yetkili bugün Reuters'a yaptığı değerlendirmede, "Bahçeli yerel ve genel seçimlere parti yönetiminde yeni yüzlerle girmek istiyor. Olağan kongrede de yönetimi önemli ölçüde değiştireceğini düşünüyoruz" dedi.

Erkene alınmadığı taktirde yerel seçimlerin Mart 2019'da, genel seçimlerin de aynı yıl Kasım ayında yapılması öngörülüyor. Bahçeli daha önce genel başkan olarak girdiği diğer kongrelerde olduğu gibi Pazar günkü kongrede de tek parti yönetimi listesi çıkaracak.

MHP'de 2012'deki olağan kurultayda gerçekleşen tüzük değişikliğiyle genel başkanın en çok beş dönem seçilme sınırlaması da kaldırılmıştı.

Bahçeli, Kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş'in 1997 yılındaki ölümünün ardından seçildiği MHP Genel Başkanlığı görevini 21 yıldır aralıksız sürdürüyor.

"CHP DAVET EDİLMEDİ"

MHP yönetiminin olağan kongreye konuk olarak davet ettiği partiler arasında ana muhalefet CHP bulunmuyor. Konuya ilişkin bugün NTV'de katıldığı canlı yayında MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Şu ana kadar (CHP'ye) benim de bildiğim bir davet olmadı. Onlarla özellikle ittifak
konusunda gerginlik oldu. MHP'ye karşı edep sınırını aşan tutumları etkili oldu" dedi.
Salı günü TBMM'de kabul edilen "ittifak teklifi" görüşmelerinde, CHP ile MHP'li milletvekilleri arasında zaman zaman arbedeye varan gerilim yaşanmıştı.
AKP ise MHP Kongresi'ne Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında bir heyetle konuk olacak.
MHP ve AKP genel seçimlerde seçim ittifakı yapmak ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adaylığını desteklemek üzerinde anlaşmıştı.

BAHÇELİ 'İTTİFAKI' ANLATACAK

Pazar günkü kongrede Bahçeli'nin ağırlıklı mesajının AKP-MHP ittifakına ilişkin olacağını kaydeden MHP'li yetkili, "Genel Başkanımız seçimin önemine vurgu yapacak. Tabana birlik beraberlik mesajı verecek. İttifakın tabana iyi anlatılmasına dikkat edilmesini isteyecek" dedi.

Yetkili şöyle devam etti:

"Bahçeli Afrin konusunda da mesajlar verecek. TSK'nın yürütmekte olduğu operasyon nedeniyle kongrede şarkı çalınmayacak. Sadece marşlara yer verilecek." Pazar günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak MHP kongresinde 1,207 delege oy kullanacak. Bahçeli'nin tek genel başkan adayı olarak gideceği kongrede, 75 asıl ve 25 yedek üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu seçimleri de yapılacak.
Başkanlık Divanı seçimi ise kongreden bir hafta sonra gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)