E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMGK'da alınan kararlar açıklandı---

MGK'da alınan kararlar açıklandı

MGK'da alınan kararlar açıklandı
02 Haziran 2020 - 19:20 borsagundem.com

Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası, toplantıda alınan kararlar açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 4 ay sonra yüz yüze toplanan MGK'da üyelerin maske takması dikkat çekti. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrası bildiri yayımlandı.

MGK bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"Milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamızı tehdit eden PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurula bilgi sunulmuş, ülkemiz ve bölgemizde teröre karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilmiştir.

"Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenerek Suriyelilerin ülkelerine gönüllü, onurlu ve güvenli olarak geri dönmesi doğrultusunda Türkiye'nin yürüttüğü çok boyutlu çalışmaları taviz vermeden sürdürme kararlılığı bir kez daha teyit edilmiş, uluslararası toplum bu yöndeki çabalarımıza destek olmaya çağrılmıştır.

"Türkiye karşıtlığı ortak paydasında bir araya gelen bazı aktörlerin, ülkemizin Akdeniz'de meşru ve hukuki adımlarına yönelik menfi yaklaşımları değerlendirilmiş, ülkemizin karada, denizde ve havadaki hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına tavizsiz devam edileceği belirtilmiştir.

"BM tarafından tanınan meşru hükümetin Libya'nın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü muhafaza ederek ülke sathında barış ve huzurun tesisi yönünde gösterdiği çabalara ülkemiz tarafından verilen askeri danışmanlık hizmetlerinin sürdürüleceği vurgulanmış, uluslararası toplum Libya halkının iradesini gasp eden ve meşru Libya hükümetini hedef alan karanlık oluşumlara karşı ilkeli bir duruş sergilemeye davet edilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nasıl02 Haziran 2020 23:28

    Göndereceksiniz bakalım,kendi vatanına sahip çıkamayan 8,5 milyon insanı ülkelerine???

  • f02 Haziran 2020 21:39

    Yunanistan'a laf yok mu sürekli sınırlarımıza tecavüz ediyor,bu gidişle bizi Ege Denizine çıkarmayacak.Yunanistan çok şımardı,her yerde karşımıza çıkıyor.

  • AHMET ÖZBİR02 Haziran 2020 21:28

    MİLLÎ GÜVENLİK KURULUMUZ vatansever Türk Milleti'nin gururu, vatan hainlerinin ise ismini dahi duyduğunda KUDURDUĞU, Türk Devleti'nin bekasının teminatı olan, yiğitlerle dolu dolu bulunan MGK Türkiyemin EMRİNDE, HİZMETİNDE. Ne mutlu vatana plan yapanları haşlayan KURULUMUZ var bizim.

  • Osmanlı 03 Haziran 2020 00:15

    Ahmet OZBIR çok şükür kavuşturana buradada bir YORUMUN var gözlerimizi yasartiyorsun ama niye yalan söyleyeyim iyi bir TROL sun görevinin hakkını veriyorsun birazda dik durmayı bilebilsen

  • Aa02 Haziran 2020 20:44

    5 m mesafe koymus araya

  • Y02 Haziran 2020 19:50

    REISTE MASKE YOK. AMA DIGERLERINDE VAR.😂. VIRUS TEGET GECER.

  • fafa02 Haziran 2020 21:42

    Bu Trol'lerin hepsi İlkokul mezunu.

  • AhmetK02 Haziran 2020 20:38

    Kardesım, mgk konulu habere bu super yorumun için tebrık ederım. Senı soyle aydınlatayım;ortamdakı herkes maskelı ise ve agızları kapalı ise sana tıbben virus bulasma imkanı yoktur. Maskenın anlamı viruse engel olmasıdır. Umarım bilgilenmısındır ve haberlerdekı derınlıge odaklanabılırsın..