E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMGK Bildirisi'nde terörle mücadele vurgusu---

MGK Bildirisi'nde terörle mücadele vurgusu

MGK Bildirisi'nde terörle mücadele vurgusu
20 Eylül 2018 - 21:28 borsagundem.com

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, "Menbiç'in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kalınan yol haritasının hassasiyetle uygulanması beklenmektedir" ifadeleri yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK toplantısının ardından bildiri  yayımlandı.

Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin  bütün yönleriyle ele alındığı belirtilen bildiride, başta FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG  ve DEAŞ olmak üzere, milli birliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt  içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi arz  edildiği vurgulandı.

Bildiride, "İstihbarat ve güvenlik kuruluşlarının yaptığı başarılı  çalışmalar neticesinde yurt dışında yakalanan teröristlerin yüce Türk adaletine  teslim edilmesi, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığının tezahürü olarak  değerlendirilmiş, bu tür operasyonların sürdürüleceği ifade edilmiştir."  değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'nin, Suriye'de yıllardır süren insanlık dramına yenilerinin  eklenmesini önlemek, muhtemel kayıpları asgariye indirmek ve barışa katkı  sağlamak üzere yürüttüğü girişimlerin olumlu sonuçlarından memnuniyet duyulduğu  belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların  durdurulması konusunda Rusya Federasyonu ile varılan mutabakatın önemine işaret  edilmiştir. Astana Süreci doğrultusunda İdlib çatışmasızlık bölgesinde 12 gözlem  noktası tesis eden ülkemizin, buradaki varlığını güvenli bir şekilde sürdürmesi  konusunda alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Cenevre ve Astana süreçlerinin  yanı sıra Rusya Federasyonu ile Soçi'de varılan mutabakatın başarısı için  ülkemizin samimi bir şekilde gayret göstermeye devam edeceği belirtilmiştir.

Münbiç'in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kalınan yol  haritasının hassasiyetle uygulanmasını beklediğimizin altı çizilmiştir. Güney  sınırlarımız boyunca uzanan Suriye'nin diğer bölgelerinin de bir an önce terörden  arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesi  hususundaki kararlılık teyit edilmiştir. Suriye krizinin çözümü konusunda,  uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin  şekilde yerine getirmeye davet edilmiştir."

Ege ve Akdeniz'deki gelişmeler hakkında kurula bilgi arz edildiği  aktarılan bildiride, "Bu hususta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin  çıkarlarına yönelik girişimlere karşı ülkemizin hak ve menfaatlerinin tüm  imkanlar kullanılarak korunacağı kararlılıkla tekrarlanmıştır." ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)