E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMevcut ortamda temkinli duruş korunmalı---

Mevcut ortamda temkinli duruş korunmalı

Mevcut ortamda temkinli duruş korunmalı
11 Mart 2020 - 09:16 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne negatif başlangıç yapması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde yine zayıf bir seyir izledi ve %2.4 kayıpla 101,062 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 9milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil yalnızca 5 hisse değer kazanabildi.

Yurtdışı piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor. Hafta başında sert şekilde gerileyen endekslerde dün tepki yükselişi görülse de bugün vadeli endeksler yeniden satıcılı seyir izliyor. Genel itibariyle haber akışında bir değişiklik yok. Virüs salgının yayılmaya devam ettiği Avrupa ve ABD'de piyasa fiyatlamaları da halen negatif.

ABD Başkanı Donald Trump, salgınla mücadele görev gücü ile Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi. Trump, Salı günü yasa yapıcılar ile konuyu görüştükten sonra, ekonomiyi desteklemek için çok önemli ölçüde adımlar atmayı planladığını belirtti. Bugün bu adımların açıklanması bekleniyor. Öte yandan salgın sebebiyle karantinaya alınan İtalya'nın ardından Almanya'da da salgın sebebiyle nüfusun %50'den fazlasının etkilenebileceği belirtiliyor. İçeride ise yurtdışı piyasalara paralel seyir devam ederken, ilk virüs vakasının görüldüğü açıklandı.

Bugün ABD Başkanı Trump'ın açıklayacağı yardım paketi ve enflasyon takip edilecek. Ayrıca içeride cari denge verisi izlenecek. BIST-100 endeksinin güne negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz. 99,500-97,500 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Mevcut ortamda temkinli duruşumuzu koruyoruz, ekstra risk almaktan kaçınmayı öneriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)