E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetroda dayak protestosu---

Metroda dayak protestosu

Metroda dayak protestosu
01 Ocak 2014 - 01:05 borsagundem.com

300 kişilik grup, Taksim metrosunda, önceki gün turnikeden ücretsiz geçiş yaptı diye görevliler tarafından A.K'ye dayak atılmasını protesto etti

Önceki gün bilet parası yetersiz olduğu için ücret ödemeden metroya binmek isteyen gencin Taksim istasyonunda güvenlikçi tarafında hastanelik edilmesi protesto edildi. Protesto amacıyla Taksim metro istasyonunda yaklaşık 300 kişi toplandı.

Aziz Özen'in Hürriyet'teki haberine göre, protestocular ellerinde ‘Yandaşa kıyak halka dayak’, ‘bizim kutumuzda akbil parası bile yok’ yazılı dövizler taşıdı.

Metroda yaşanan yaralama olayını alkışlarla protesto eden eylemciler ‘Gelin bizi de dövün’ şeklinde slogan attı. Protestocular daha sonra turnikelerden atlayıp ücret ödemeden istasyona girdiler. Metroya kadar giden protestocular araçlara binmeden geri döndüler.

Çevik kuvvetin metro dışında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Metro içinde herhangi bir güvenlik önlemi alınmazken güvenlikçiler protestoyu izlemekle yetindi.



Eylemciler istasyon dışına çıkarken yumruklarla tabelalara vurdular. Bu arada bazı protestocular metro duvarlarına da çeşitli yazılar yazdılar. Yazılar arasında “Bu turnikeler iyi tanır bizi”, “halkın ulaşım hakkı var”, “civcivleri boyamasanıza”  cümleleri dikkat çekti.

TABURCU EDİLDİ

Bu arada önceki gün başından yaralanan A.K (20), taburcu edildi. Alınan bilgiye göre, A.K, olaydan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki tedavisi tamamlanan A.K, hastaneden ayrıldı. Gözaltına alınan güvenlik görevlisi H.Ş ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrodaki kavgaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı. Görüntülerde A.K ile kardeşi Y.K'nin turnikeyi atlayarak geçtiği, elinde dedektör cihazı taşıyan güvenlik görevlisinin buna müdahale ettiği ve aralarında kavga çıktığı görülüyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kafu02 Ocak 2014 08:48

    Bu kadarda atılmaz kardeşim...giren kişiler tinerci...üzerlerinde tiner mevcut kaçak giriş yapılıyor ve güvenliğe saldırı yapılmış...kamera görüntüleri var.abisi güvenliğe tekme vırarak barıyerlere yapıştırıyor.güvenlik yıne bişey yapmıyor ve güvenliğe kafa atılıyor.oda metal degil metal dedektörü ile vuruyor....o tınercıler metroda bırını kesse yaksa tacız etse ne yazacaktınız

  • suat tosun01 Ocak 2014 04:24

    ne guzel ozaman herkez beles gecsin.metroyuda yayalar iter ozaman.

  • Erkan01 Ocak 2014 03:19

    Mango limon sattı ama battı, peki neden çünkü herkez limon satiyo işsiz kalan kasa limonu kapip

  • hacı01 Ocak 2014 02:58

    akp li mitingciler bedava binerken niye git çalış demiyordun erdaliş

  • yatırmcı01 Ocak 2014 02:25

    buranın güvenlik şirketi akdeniz güvenlik mi

  • loup 01 Ocak 2014 01:31

    AKP YE BELES cemaatte parali

  • ERDAL01 Ocak 2014 01:24

    ADAM OLUN ADAM. SİZİN NE HAKKINIZ BU KADAR OLAY ÇIKARTMAYA. PARAN YOKSA BİNME. GİT ÇALIŞ LİMON SAT GEREKİYORSA. TİNER ÇEKMEYE PARA VAR AMA.