E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMetro AG Real'i sattı---

Metro AG Real'i sattı

Metro AG Real'i sattı
30 Haziran 2014 - 11:27 borsagundem.com

Metro AG, Türkiye'de Real hipermarketler zincirini Beğendik'e sattı

Alman perakende ve toptan satış şirketi Metro AG, Türkiye'de REAL markası ile hizmet veren 12 mağazasını Hacı Duran Beğendik'e sattı. Taraflar satış bedelinin açıklanmaması konusunda anlaştı.

Metro AG'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Real, Türkiye'deki mağazalarının satılmasının ardandan Almanya'da faaliyetlerine devam edecek.

Satışın tamamlanması için Türkiye'de Rekabet Kurulu'nun onay vermesi gerekiyor.

''METRO GROUP Real’in Türkiye operasyonunu satmak üzere Hacı Duran Beğendik ile bir anlaşma imzalamıştır. Bu gelişme ile Real, tamamen Almanya’daki operasyonunun başarılı bir şekilde gelişmesine odaklanacaktır. Taraflarca satış fiyatının açıklanmaması kararı alınmıştır. Söz konusu işlemin Türk Rekabet Kurumu tarafından onaylanması gerekmekte olup, bu sürecin 2014 yazında tamamlanması beklenmektedir. Türkiye, METRO GROUP’un diğer satış kanalları olan METRO Cash & Carry ve Media-Saturn açısından önemli odak ülke olmayadevam edecektir.    
Real Türkiye’nin Hacı Duran Beğendik’e satışı tüm 12 mağazayı ve Genel Müdürlüğü kapsamaktadır. Real Türkiye 2012/2013 mali yılında 256 milyon Euro satış hasılatı elde etmiştir ve halihazırda yaklaşık 1.800 kişiyi istihdam etmektedir.
    
METRO GROUP uluslararası perakende şirketlerinin en büyük ve önde gelenlerinden biridir. 2012/13 mali yılında yaklaşık 66 milyar Euro satış gerçekleştirmiştir. Şirket 250.000 çalışanı ile, 31 ülkede, yaklaşık 2,200 markette faaliyet göstermektedir. METRO GROUP’un başarısı kendi pazar segmentlerinde bağımsız faaliyet gösteren satış markalarının gücüne dayanmaktadır: 

​METRO/MAKRO Cash & Carry – selfservis toptan satışta uluslararası lider - Media Markt ve Saturn – tüketicilere yönelik elektronik perakendeciliğinde Avrupa Pazar lideri – Real Hipermarketleri ve Galeria Kaufhof çok katlı mağazaları. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)