E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetrelerce kar altında eksi 40'ta vatan nöbeti---

Metrelerce kar altında eksi 40'ta vatan nöbeti

Metrelerce kar altında  eksi 40'ta vatan nöbeti
29 Ocak 2022 - 15:05 borsagundem.com

Ne dondurucu soğuk, ne de metrelerce kar Mehmetçik'in vatan savunmasına engel.

Bölücü teröristlerin yıllarca yuvalanmaya çalıştığı bu dağlarda, Mehmetçik 7/24 teyakkuzda. 2 bin rakımlık, karlı sarp dağlarla çevrili zorlu coğrafyada, sıcaklık -40'a kadar düşüyor.

Üs bölgesi,  yılın büyük bir kısmını karlar altında geçiriyor. Mehmetçik, üs bölgesine ulaşmak için bile zorlu bir mücadele veriyor.

Teknolojinin tüm imkanlarını kullandığı bölgede Mehmetçik, araziye de sık sık çıkıyor.

Yerli imkanlarla son teknoloji sistemler kullanılıyor

Modüler üs bölgesi, Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı'nın iştiraki Aselsan tarafından milli ve yerli imkanlarla üretilen son teknoloji silah sistemleriyle donatıldı.

Bölgedeki her hareketlilik kamera ve 360 derece radar sistemleriyle algılanıyor. Tehlikelere karşı tank ve ağır silahlarla anında müdahale ediliyor.

Ayakta durmanın bile zor olduğu bölgede, metrelerce karda askerler bölgeyi tarıyor. Karlar altında mücadele gece saatlerinde de sürüyor.
(Burak Dündar-TRT Haber)

MSB: Barış Pınarı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

YPG/PKK, bir çocuğu daha ailesinden kopardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Ocak 2022 23:00

    Devlet memurumuza, vatan bekçilerine laf yok. onlar bizlerin temsilcisi. Hepimiz ağlarız bişe olunca... Ama burada vtanı bekleyenle riçin 250 usd ye ev arsa sınırsız toprakları stanlarda utansın artık. Can veriyoruz - 40 derecede yeri gelince aslanlarımız... gel gör ki para verecen zengin katarı ıraklısı suriyelisi osu busu avruapda abd ffransad aolmayan biçinde evler arasalar tarlalar alabiliyor. biraz düşünmek lazım.

  • xyz31 Ocak 2022 02:04

    Sen bir Diyarbakır Annelerine uğra sıkıyorsa!  Yok arsaymış yok bilmem ne abuk subuk saçmalama!  Türkiye de Moğolistan dan Etiopya dan Sudan dan toprak alıyor işgal etmiş oluyor gerzek?  Laf söylemiş gerzo?  Balık kılçığı boğazına mı kaçtı?

  • serok agopyan30 Ocak 2022 21:52

    terör ve terörist bittigine göre eksi 40 derecede  nöbete gerek yok.askerin uşumemesi için koguşlarına gidip mışıl mışıl uyumasında mahsur yoktur.bence.

  • Vatandaş30 Ocak 2022 18:54

    İngilizle balık ye İstabul u unut Pkknın hdp si ile halayda şehitleri unut Ağzı bozuk küstahlarıyla cumhurun makamını unut Kuran öğrenen çocukları aşşağıla din i islamı unut Atatürk diyemeyen dilinle Muatafa Kemal i unut Katara laf atıp orduyu zan altında bırak yalan at yalanını unut Seçim geliyor pek yakıda yalan söylediğin halkın oyunu unut

  • Mesut çevikel01 Şubat 2022 21:59

    Arkadaşlar bence hedf şaşırtıyor imamoğlu kendi burda elçi ile görüşürken esas pazarlık yardımcısı tarafından üst akılla isveçte görüşüyor kafamızı çalıştıralım adam göz göre göre burada konuşurmu ?adam sağlama almış hocaları iyi yurtdışından kayıtsız kuyutsuz yaptığını zannediyor yardımcısı aracılığı ile .ama bırakalım öyle bilsin ALLAH CC var

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Ocak 2022 20:41

    Millet İttifakı denilen grubun acep teröristleri destekleyen partiler ile işbirliği yapmalarından dolayı utanırlarmı bu duruma.biz bu askerlerimizin zor şartlarda yaptıkları görevlerinden dolayı buralarda hür ve rahat ile özgürce geziyoruz.

  • ALİ KODUŞ30 Ocak 2022 17:33

    BARAN kardeş.benim anlamadığım bir belediye başkanı nasıl olurda ingiliz elci ile görüşmeler yapar.çünkü osmanlı imparatorluğunu ingilizler batırmış ve yok etmişlerdir.bu imamoğlu na neden ingilizler destek verirler anlamak oldukca kolay.dünya da ingilizler kadar tehlikeli bir millet daha yok denilmektedir.bende aynen katılıyorum.

  • baran29 Ocak 2022 22:31

    Hangi utanmadan bahsediyorsun?   Nerede fitne çıkıyor ise oraya körük ile üfürüyor!  Daha da yetmiyor pkk itlerine can suyu vermeye çalışıyor. Kıyıda köşede  balıkçıda İngiliz b. elçisi ile Konsolosları ile çok ama çok özel konular görüşüyorlar.

  • baran29 Ocak 2022 16:44

    Allah yar ve yardımcınız olsun!  Sayenizde içerideki ve dışarıdaki soytarıların yüzü hep düşüyor.