E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den sabah İstanbul uyarısı---

Meteoroloji'den sabah İstanbul uyarısı

Meteoroloji'den sabah İstanbul uyarısı
24 Temmuz 2018 - 08:08 borsagundem.com

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika hava durumu uyarıları geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen sağanak, sabaha karşı İstanbul genelinde etkisini göstermeye başladı. Kentin bazı bölgelerinde gecenin erken saatlerinde hafif aralıklarla başlayan yağış, ilerleyen saatlerde gök gürültülü ve sağanak şeklinde kent genelinde etkisini sürdürüyor.

NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji'den sabah saatlerinde yapılan son uyarıya göre gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Çarşamba günü kuvvetli yağışların, Marmara Bölgesi'nin doğusuna hareket ederek yine İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin perşembe gününden itibaren kuvvetini azaltarak önümüzdeki haftasonu da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

TEKİRDAĞ'DA YAĞMUR VE DOLU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de dolu yağışı etkili oldu. Dolu ve ardından başlayan yağmur cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirdi.

Tekirdağ'da devam eden yağışların bugün akşam saatlerine kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Tekirdağ için yapılan uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Tekirdağ çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden başlayarak yarın(Salı) akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Temmuz 2018 11:01

    Dolu yağar da arabalar pert olur umarım. Böylelikle son model cipimle trafikte rahatça ulaşım sağlayabilirim.

  • Evren dileğini sana yaşatsın24 Temmuz 2018 22:21

    Senin aracın pert olur umarım