E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji'den Kandilli'nin kar uyarısına tepki---

Meteoroloji'den Kandilli'nin kar uyarısına tepki

Meteoroloji'den Kandilli'nin kar uyarısına tepki
23 Ekim 2019 - 20:34 borsagundem.com

Meteoroloji'den Kandilli'nin kar uyarısı kastedilerek "Hava tahminlerinin bugünden sunulmasının bilimsel bir yaklaşım tarzı olmadığı değerlendirilmektedir" açıklamasında bulunuldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "İstanbul'da kasım ayı sonunda kar yağışı olasılığı var" diyen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek'e tepki gösterdi. Meteoroloji’den yapılan açıklamada "Hava tahminlerinin bugünden sunulmasının bilimsel bir yaklaşım tarzı olmadığı değerlendirilmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında 'İstanbul’da kasım sonunda kar yağışı beklendiği' iddialarını içeren haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Haberlerin kurum kaynaklı olmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir aydan fazla bir dönemi kapsayacak herhangi bir bölge için hava tahminlerinin bugünden sunulmasının bilimsel bir yaklaşım tarzı olmadığı değerlendirilmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün mevsimlik tahminlerine göre bu kış mevsiminin İstanbul özelinde yağış bakımından mevsim normalleri civarında, hava sıcaklıklarının ise uzun yıllar ortalamalarından 0,5-1,0 derece daha sıcak geçeceği öngörülmektedir. Uzun yıllar ortalamalarından daha sıcak geçmesi beklenen kış mevsiminde soğuk hava dalgalarının ve kar yağışlarının meydana gelmeyeceği anlamı çıkarılmamalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminleri günlük, haftalık, aylık ve mevsimlik tahminler olarak 'www.mgm.gov.tr' adresinde yayınlanmaktadır. Mevsimlik tahmin ürünlerinin takip edilmesi uzun vadeli planlama çalışmalarında değerlendirilebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali24 Ekim 2019 09:36

    Kandillinin yaptığı tahmin değil, fal. Bu kış kar yağacak, soğuk olacak gibi.  Uzun vadeli tahmin yapmak çok zor. Ama kesin olan Kasımda kar yağar, bir ay önce yağdığı gibi.

  • mustafa23 Ekim 2019 23:12

    kandilli sen sepremine bak karışma her şeyw işine bak 1 ay sonra siyorsun daha kaçyıllık öwtoroloji tutturamıyor sen 1 ay sonrasını söylüyorsun

  • asena23 Ekim 2019 22:46

    HAVA RAPORUNDA SIFIRSINIZ DEVLETİN OKADAR İMKANLARI VARKEN EN DANDİK TELEVİZYONLAR BİLE SİZDEN GAHA İYİ TAHMİN EDİYOR TORPİLLİLER

  • ada24 Ekim 2019 08:33

    asena o televizyonlar hava tahminini nerden alıyor haberin varmı acaba