E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı ---

Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı
12 Mart 2023 - 14:48 borsagundem.com

Deprem bölgesindeki Doğu Akdeniz illerinde etkili yağış bekleniyor. Özellikle Adana için yağışın çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur tahmini yapılırken yıldırım ve sel gibi durumlara karşı uyarılar geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş için kuvvetli, Adana için ise çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Genel Müdürlüğün açıklamasına göre, akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak.

Yağışların, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli, Adana'da ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Bölgedeki yağışların, yüksek kesimlerde (1600 metre üzeri) yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İç kesimlerde de kuvvetli yağış beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın yurdun iç kesimleri için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu.

Genel Müdürlüğün açıklamasına göre, bugün ve yarın havanın soğumasıyla yağışlar, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacak.

Yağışların Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Konya'nın kuzey ve batısı, Ankara'nın güneyi ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteoroloji'den Marmara Denizi için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 57 şehre kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Lodos nedeniyle seferlerde aksama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)