E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı!---

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı!

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı!
13 Mart 2023 - 06:29 borsagundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda, Kuzey Ege, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile İç Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli'nin doğusu, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli çevreleri, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli, Antalya’nın doğusu ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40- 80 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Öte yandan, Kuvvetli yağış beklenen Adana, Antalya, Burdur ve Isparta için "turuncu", kuvvetli rüzgar beklenen Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa ile kuvvetli yağış beklenen Amasya, Ankara, Mersin, Kırşehir, Konya, Kahramanmaraş, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Osmaniye için "sarı" kodlu uyarda bulunuldu.

Hatay 4,4 büyüklüğünde depremle sallandı

 

Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem

 

Yarın bazı Bozcaada feribot seferlerine fırtına engeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)