E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji açıkladı! Yangın bölgelerinde hava durumu---

Meteoroloji açıkladı! Yangın bölgelerinde hava durumu

Meteoroloji açıkladı! Yangın bölgelerinde hava durumu
06 Ağustos 2021 - 08:16 borsagundem.com

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz'in iç kesimleri gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. Güney Ege'de de lodos etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Artvin, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneybatı Ege'de kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 37°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 33°C
Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 30°C
Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 32°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 41°C
Parçalı ve az bulutlu

Otobüs TIR'a çarptı, 9 kişi öldü

 

Yangından etkilenen bölgeler için ''mücbir sebep hali' ilan edildi

 

Alevler bir termik santrali daha tehdit etmeye başladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öneri-2 06 Ağustos 2021 09:59

    Görüldüki hiç bir kurum ve siyaset yangına ve diğer doğal afetlere hazırlıklı değil. Konumuz olan yangına yönelik sahibi olduğumuz güçlü bir filo  her türlü altyapı ve personeli ile tam zamanlı olarak hazırlanmalıdır. Yangın riski simüle edilerek yangın önleyici tedbirler çok önceden hayata geçirilmelidir. Yoksa her sene bu felaketi artan oranda yaşarız. Şu da bir gerçekki bürokratlar ve siyasiler ne derse desin Akdeniz havzasında orman yangınlarda en büyük kayıp veren ülkeyiz. İş çok ciddi.

  • Öneri_106 Ağustos 2021 09:54

    Akdeniz havzası ve dolayısıyla ülkemiz bundan sonra iklim değişikliği nedeniyle artan oranda yangın ve kuraklık tehditiyle başabaşa kalacak ve sureç daha erkene gelecektir. Artık ülkemiz için yangın mevsimi Nisan-Kasımdır. Bu döneme gelmeden her hazırlık tamamlanmalı izin verilen alanlar dışında orman alanalarına giriş ve anız yakımı başta olmak üzere orman alanlarına bitişik alanlarda her türlü yanıcı eyleme kapatılmalı,.yasaklanmalidir. Ormandan geçen her türlü yol denetime alınarak çok önemli yangınlara sebebiyet veren ve ne yazık ki ülkemizde böyle çağ dışı yaratıkların bolluğu nedeniyle önemli risk oluşturan izmarit ve diğer yanıcı madde ehditine  karşı radikal tedbirler alınmalıdır.