E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiMetaverse’e nasıl yatırım yapılır?---

Metaverse’e nasıl yatırım yapılır?

Metaverse’e nasıl yatırım yapılır?
29 Haziran 2022 - 17:02 borsagundem.com

Büyük teknoloji şirketleri başta olmak üzere birçok yatırımcının gözdesi konumunda bulunan Metaverse’e birçok farklı şekilde yatırım yapılabiliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnsanların çevrimiçi topluluklar halinde tamamen yeni bir düzey ve düzlemde etkileşim kurmasını sağlamak için sosyal medya, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliği kullanan tamamen sanal bir dünyayı tarif eden Metaverse’ün teknolojik ve ticari anlamda büyük bir paradigma değişikliğine neden olacağı tahmin ediliyor.

GO Banking Rates’ten Dawn Allcot’ın haberine göre, Metaverse, insanların istedikleri görünüme uygun olarak kendilerini yeniden yapılandırabilecekleri sanal bir oyun alanından çok daha fazlasını anlatıyor. Bu imkanlarıyla Metaverse, birçok yatırım fırsatını da beraberinde getiriyor. Bir yatırımcı, Snoop Dogg’a ait sanal bir mülkün yanındaki arsa için tam 450 bin dolar ödeyebiliyor. İlk görüşte çılgınlık gibi gözüken bu haber aslında oldukça makul gerekçelere dayanıyor. Bloomberg Intelligence analistlerine göre Metaverse’ün değerinin 2024 yılına kadar 800 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir veri deposu olan Metaverse’e yatırım yapmak için hisse senedi, sanal arazi, NFT’ler ve kripto para birimleri dahil olmak üzere birçok farklı türden varlık satın alabilirsiniz. Bunların yanında Metaverse yapısı kuran ve oluşturan gerçek dünyadaki şirketlere de aynı şekilde yatırım yapabilir, Metaverse’ün sunduğu fırsatlardan faydalanabilirsiniz. Yine de, Metaverse dünyasına yatırım yapmadan önce, bu alanların riskten kaçınan yatırımcılar için uygun olmadığını bilmelisiniz.

Metaverse’de yatırım yapabileceğiniz alanlar

Metaverse birçok yatırım fırsatı sunuyor. Bunlar arasında sanal arazi ilk sırayı alıyor. Bir diğer yatırım alanı ise sanat ya da sanatsal ürünleri temsil eden ve takas edilemeyen tokenlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca, üçüncü olarak, META ya da SAND gibi Metaverse evreninde kullanılan kripto para birimlerini de Metaverse’e yatırım yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Bunlara alternatif olarak, halihazırda Metaverse evrenine yatırım yapan gerçek şirketlerin hisse senetlerinden satın alabilirsiniz. Örneğin Samsung’un Metaverse evreninde yer alan Decentraland’de sanal bir mağazası bulunuyor; Nike’ın ise Metaverse’e özel başka bir spor ayakkabısı mevcut. Gerçek hayatta bildiğiniz bu ve benzeri şirketlere yatırım yaparak da Metaverse evreninde siz de pay sahibi olabilirsiniz.

Metaverse evrenine katkı sağlayan teknolojileri oluşturmaya yardımcı olan şirketlere de yatırım yapabilirsiniz.

Bu şirketlerin yanında, Metaverse evrenine katkı sağlayan teknolojileri oluşturmaya yardımcı olan şirketlere de yatırım yapabilirsiniz. Büyük çoğunluğu teknoloji şirketi olan bu şirketlerin başında ise Nvidia geliyor. Metaverse evreninin olmazsa olmazı olan grafik işlemciler alanında uzman olan şirket, Metaverse evreninin de ayrılmaz bir parçası kabul ediliyor. Aynı zamanda Autodesk ve Unity Software gibi tasarım şirketleri de Metaverse teknolojisine katkı sağlayan şirketler arasında yer alıyor. Metaverse evreninin kapsam ve popülerlik bakımından büyümesiyle bu şirketlerin sayısının da artması muhtemel kabul ediliyor.

Metaverse’de arsa satın almak

Metaverse evrenine yatırım yapmak için hangi pratik adımları atacağınız, neye yatırım yapacağınıza göre değişiklik gösterir. Metaverse’de arsa satın almak için önce dahil olmak istediğiniz Metaverse platformunuzu seçmeniz gerekir. Bu alternatiflerden en bilinenleri Sandbox ve Decentraland’dir. Sanal mahalleler olarak kabul edilen bu iki platforma da web siteleri aracılığıyla erişebilir, kendinize bir avatar seçebilir ve ardından Metaverse evrenini dolaşmaya başlayabilirsiniz.

Gerçek dünyada olduğu gibi Metaverse’te de gayrimenkul araştırması yapabilirsiniz.

Aynı gerçek dünyada olduğu gibi Metaverse’te de gayrimenkul araştırması yapabilirsiniz. Benzer mülkleri karşılaştırabilir ve bir gayrimenkul almanın iyi bir yatırım olup olmadığını tespit etmek için Zillow ya da Redfin gibi siteleri kullanabilirsiniz. Gerçek dünyada yer alan bu siteler, Metaverse mülklerinin satış geçmişini gösterir ve benzer mülklerin değerlerini karşılaştırmanıza izin verir. Metaverse evreninde bir arsa satın aldığınızda, satın aldığınız arsayı temsilen size karşılıksız bir token verilir.

NFT satın almak

Metaverse’de sahip olduğunuz araziyi temsil eden NFT’lere sahip olabileceğiniz gibi, sanat eseri, müzik ve diğer sanatsal koleksiyonların da NFT’lerini satın alabilirsiniz. NFT (Non-Fungible Token – Nitelikli Fikri Tapu) piyasası Metaverse evreninde özellikle son dönemde oldukça gelişim kaydediyor. Örneğin dünyanın en ünlü sanat galerisi ve müzayede firması Sotheby’s, Metaverse evreninde bir sanat galerisi işletiyor. Dijital sanata ait NFT’lere örneğin buradan sahip olabilirsiniz. Ayrıca Gucci ve Adidas gibi en bilinen markaların NFT olarak çıkardığı ürünlere de kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

NFT satın almak için, seçtiğiniz platform üzerinden Metaverse evreninde oturum açmanız, kripto para cüzdanınızı entegre etmeniz ve satın alma işleminizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kripto para borsaları aracılığıyla Metaverse işlemlerinizde kullanmak üzere kripto para satın alabilirsiniz.

Kripto para satın almak

Metaverse evreninde yapacağınız satın almalarda çok yüksek ihtimalle bir kripto para birimi kullanmak durumunda kalacaksınız. MANA ve SAND gibi Metaverse tabanlı kripto paraları, dilediğiniz kripto para alım satım platformundan satın alabilirsiniz.

Hisse senedi satın almak

Metaverse evrenin aktif olan şirketlerin hisselerini satın almak istiyorsanız dilediğiniz borsa platformunu kullanabilirsiniz. Metaverse tabanlı şirketlerin hisseleri geleneksel borsalarda işlem gördüğünden bu borsalar üzerinden hisse senedi alımı gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Metaverse evreninde bazı roller üstlenen şirketler aracılığıyla oluşturulan fonları da hisse senedi alımlarınızda değerlendirebilirsiniz. Bu fonlar arasında Roundhill Ball Metaverse ETF, Subversive Metaverse ETF ve ProShares Metaverse Theme ETF’ler oldukça popülerdir.

Tüm bu yatırım seçenekleri arasından hangisine yatırım yapacağınıza karar verirken kendinizi rahat hissetmeniz oldukça önemlidir. Bu yatırımların bazıları Metaverse varlığı gerektirmediğinden ve herhangi bir kripto para varlığı yerine ABD doları kullanmanız gerektiğinden, yatırımlarınıza hisse senedi ve ETF’lerle başlayabilirsiniz.

Ancak zaten Metaverse evrenine girmiş, orada alışveriş yapıyor ve etkileşimde bulunuyorsanız, NFT’lere, kripto para birimlerine ya da sanal arsalara yatırım yapmak sizin için en doğru yatırım şekli olabilir.

Metaverse’ün dünya ekonomisine katkısı 5 trilyon doları bulacak

 

Metaverse arsa satışları 500 milyon doları aştı

 

İnfo Yatırım Metaverse dünyasına InfoVerse ile adım atıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 07:55

    2 tip yatırım var... 1 - Yazılımcılar , yani yaratıcılar...  2- Tüketiciler ve yatırımcılar... Sen bunun neresinde olacaksın ? o önemli...  ben yazarım, kyafet, şapka, elbise, odana dekor, konser organizasyonları, eğlence mekanları, arsana reklamdan vvv web sitene geçiş linkleri, web sitene giden insanlar reel ürünlar alır , market alışverişi, getir sitesine girip evine pizza,...  2 - Ben tüketirim, şapka alırım avatarıma, avatarımla Tarkan konserine giderim, eğlence, bar , disko, hatta hovardalık ve çapkınlı yaparım : )) ... yada ingilizce dil eğitim onlıne program katılırım, bilgisayar yasılımders kursları, matematık, sanal okul ve sanal diploma :D herşey internet ve pc ile oluyor... bu dunya illakı kurulacak. abd unıden diploma alacaksın belki ilerde :D ... bu metaverse ortamı. amaaa her server bilgisayarda bir dunya olacak. insanlar hangi firmanın dunyasına geçecek ve seçecek ? kimi fişi çekecek, kimi başaracak gelişecek. arsa al, dükkan al saçma :D 

  • Mucize Reis : )30 Haziran 2022 09:22

    Şimdi bu dünyaya x iş insanı yatırım yapmaz. boşa paradır argedir geri dönüş zamanı yok. ana para kurtarma garantisi yok.  personel onlıne cihazlar, server lar vb. yok. destek sunan kurumlar yok. vb. vb. işte bu durumda KRİPTOLAR devreye giriyor... biri bir gezegen kurucam diyor. meta ortamı olacak, savaşlar, yaşam alanları, ortamlar vb. vb. bu halae ortak olanlarda kripto  olarak bu düzene destke olur. bu düzenin parasını ucuzdan alıyor. TL nasıl zamanında  1 litre benzını 5 tl ye alıyordu bugun 1 litre için 28 tl oduyoruz... bu gezegen paralarıda aynı biçimde bugun 2 tl iken 100 l çıkabiliyor...  100 tl iken 5 tl düşebiliyor... burada şuan hayal var. hayal oluşumu için sermaye hareketleri var. işler tutarsa sosyal medya kimliğin, dünyada gelirlerin, çok para kazanma imkanın,  vb. vb. temel atma töreni yani yaşananlar, dersler alınıyor, 

  • 👎🏿29 Haziran 2022 23:10

    Metaverse yatırım yapılmaz..Salak salak iş yapmayın...

  • Bireysel emeklilik29 Haziran 2022 22:44

    Gcn emeklilik metaverse ve teknoloji yatırım fonunda yerinizi alın

  • Aaaahhhh29 Haziran 2022 18:49

    Bırakın yeni hirsiizlara Canal tutmayı

  • VATANDAS29 Haziran 2022 17:30

    antigod bloc of satanic nwo mafia only promotes MORONISM.