E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetallerde yükseliş sürüyor---

Metallerde yükseliş sürüyor

Metallerde yükseliş sürüyor
28 Temmuz 2020 - 08:54 borsagundem.com

Çin'de çelik vadeli işlemleri, güçlü talep nedeniyle arttı. Londra'da bakır fiyatları, ABD'de teşvik paketi umuduyla arttı

Çin'de çelik vadeli işlemleri, bugünkü işlemlerde altyapı ve emlak sektörlerine sıkı talep nedeniyle arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat malzemeleri için kullanılan Ekim vadeli kontrat, Londra saatiyle 03.00'da % 0,5 artarak 3.769 yuan/tona (539 dolar) çıktı.

Sıcak haddelenmiş bobin vadeli işlemnleri % 0,6 artarak 3.789 yuan/tona ilerledi.

Bir analist, fiyatların artmasının ana sebebinin iç talep olduğunu, eğer daha fazla altyapı ve emlak teşvikleri aşağı doğru riskleri sınırlarsa çelik tüketiminin daha da artabileceğini belirtti.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri % 1,6 artarak 835 yuan/tona çıktı.

Bakır

Londra'da bakır fiyatları, ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin 1 trilyon dolarlık koronavirüs paketi teklif etmesinden sonra arttı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Londra saatiyle 03.46'da % 0,5 artarak 6.452,50 dolar/tona, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır kontratı, erken seansta, % 1,1 tırmandıktan sonra, % 0,1 gerileyerek 51.610 yuan/tona (7.375 dolar) indi.

Analistler, Moderna ve Pfizer'in Kovid-19 aşısıyla ilgili pozitif gelişmelerin de ayrıca fiyatları desteklediğini belirtti.

Bir analist "ABD'de teşvik paketinin görüşülmesi doları zayıflattı, metalin yukarı çıkmasına yardımcı oldu. Şili'de grev olsun ya da olmasın, paranın evini bulmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)