E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetal işçileri zam kararını bekliyor---

Metal işçileri zam kararını bekliyor

Metal işçileri zam kararını bekliyor
28 Ocak 2020 - 17:12 borsagundem.com

Türk Metal Sendikası çalışanları müjdeli haberi bekliyor. MESS ile Türk Metal Sendikası dün İstanbul'da masaya oturdu. İlk toplantıda sonuç çıkmadı. 54 bin metal işçisinin gözü kulağı bugün yapılacak ikinci toplantıda

MESS Bursa'da düzenlenen dev miting sonrası zam teklifini yüzde 10'a çıkarmıştı. Türk Metal Sendikası'nın zam talebi ise yüzde 26. Bursa’da 54 bin metal işçisinin gözü kulağı bugün yapılacak ikinci toplantıda.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Bursa’da 53 bin Türk Metal Sendikası işçileri, MESS ile yapılacak ikinci müzakereden olumlu sonuç çıkmasını bekliyor. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), metal işçisine yüzde 6.5 olan zam teklifini, metal işçisinin kararlı adımları ve eylemleri sonrası yüzde 10'a çıkarmıştı.

Yüzde 26 zam beklentisi içinde olan Türk Metal Sendikası, 27 Ocak pazartesi günü saat 17.30’da MESS’in çağrısı üzerine İstanbul merkez ofiste taraflar bir kez daha masaya oturdu. Geç saatlere kadar süren toplantıda karşılıklı yapılan müzakereden sonuç çıkmadı.

BUGÜN TEKRAR BİR ARAYA GELECEKLER

Türk Metal Sendikası ile MESS’in dün gerçekleşen toplantısında sözleşme müzakeresinden sonuç çıkmadı. Taraflar bugün MESS’in İstanbul merkez ofisinde 19.30’da yeniden masaya oturacak.

KAVLAK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Sosyal medya hesabından gelişmeleri aktaran Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “‪Değerli Türk Metal üyeleri, MESS ile bugün yürüttüğümüz toplu sözleşme müzakeresi sona ermiştir. Görüşmelerin yarın (28 Ocak 2020 Salı günü) saat 19:30 da devamına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 10 TEKLİFİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

MESS’in daha önce 1’inci altı ay için yaptığı zam teklifi yüzde 10 olmuştu. Önerilen zam sendika tarafından kabul edilmemişti. Türk Metal Sendikası kararlılığını ortaya koymuş ve masadan kalkmıştı.

Ayrıca MESS toplantı da sürekli yeni ve artan teklifler getirmiş ancak, Türk Metal Sendikası uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını söyleyerek revize teklif beklediklerini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika28 Ocak 2020 22:02

    Yüzde 15 zam yapılmalı, 2020 kira artış oranı ocak ayı başı itibarıyla yüzde 15. 87 oldu.

  • Kafas28 Ocak 2020 18:27

    Her sene eylem yaparak enflasyon üstü zam alıyorlar. Reis memur, emekli,asgari ücretli söz konusu olunca daima sendikalarla çalışır düşük zam verir. Bunlara neden müdahale etmiyor ?