E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizMetal fiyatlarını olumsuz etkileyen gelişmeler---

Metal fiyatlarını olumsuz etkileyen gelişmeler

Metal fiyatlarını olumsuz etkileyen gelişmeler
08 Temmuz 2021 - 12:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Londra Metal Borsası ve metallerin teknik analizinde son dönemde yaşanan oynaklıklar inceleniyor.

İnfo Yatırım, Londra Metal Borsası haftalık bülteni ile haftalık stok değişimleri ve gelişmeleri yakından inceliyor. Gelişmelerin yanı sıra alüminyum, bakır, çinko, nikel, kalay ve kurşun teknik analizlerine de ulaşabilirsiniz. Yurt dışı piyasalarda hisse ve emtia işlemleri yapmaya olanak sağlayan kurumun analizi şu şekilde:

Haftalık Gelişmeler

-ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamış olduğu altyapı harcamalarının azalabileceğine yönelik endişeler ile metal fiyatlarında volatilite artmaktadır.

-Kalay üretiminde, Endonezya ve Malezya'dan Covid-19 kaynaklı olumsuz haberler gelmesi; kalayın tedarik sürecinde zorluklar yaşanmasına neden olmaktadır.

-Endonezya özelinde, hükümetin kalay üretimindeki teşviklerine rağmen; Ocak-Mayıs ayları arasında ihracat düşerek 2016 yılındaki seviyesine gerilemiştir.

-Çin'den açıklanan aylık üretim bilgileri kapsamında bakır üretiminde gerilme yaşanırken; nikel üretiminde artış kaydedilmiştir.

-Çin Hükümeti'nin büyük bir emtia üreticisine, denetim kuralları çerçevesinde birkaç üretim üssünü durdurma çağrısı sonrasında; metal fiyatları olumsuz etkilemiştir.

Haftalık Stok Değişimleri

-Haftalık bazda stok verilerine bakıldığında, endüstriyel metallerin stok değişimlerinde karışık bir tablo karşımıza çıkmaktadır.

-Alüminyum stoklarında üst üste ikinci hafta görülen artış; toplam stok miktarını son yılların en yüksek seviyelerine yükseltmiştir.

-Bakır stoklarında geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşün ardından bu hafta güçlü bir artış kaydedilmiştir.

-Kurşun stokları önceki hafta beklenmeyen bir şekilde düşüş göstermesinin ardından, bu hafta güçlü yükseliş kaydetmiştir.

-Son olarak, çinko stoklarında geçtiğimiz haftanın tersine sert bir düşüş gözlenmiş ve stoklardaki azalış devam etmiştir.

Raporun tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)