E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMetal fiyatlarında genele yayılan satışlar---

Metal fiyatlarında genele yayılan satışlar

Metal fiyatlarında genele yayılan satışlar
02 Eylül 2021 - 15:47 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Londra Metal Borsası bülteninde haftalık gelişmeler, stok değişimleri ve piyasa yansımaları yanı sıra teknik analizler yer alıyor.

Metal piyasasında haftalık gelişmelerde, Fed Başkanı Powell'ın varlık alım programının sonlanabileceğine yönelik verdiği sinyaller, metal fiyatları üzerinde olumsuz bir etki oluşturmakta olduğu öne çıkarken, Çin hükümeti'nden yapılan açıklamada, endüstriyel metal fiyatlarının geldiği seviyelere karşılık stoklardan yüksek miktarda metal satışı yapıldığı belirtildi.

Asya'da yeniden artışa geçen Delta varyantı kaynaklı Kovid-19 vaka sayısı, bölge ülkelerini olumsuz yönde etkilerken, metal fiyatları üzerinde de baskı oluşturmaktadır.  

Diğer taraftan, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri ise endüstriyel metal fiyatlarının geleceği açısından önem arz etmeye devam etmektedir.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geri çekilmeler gözlenirken; buna karşın alüminyum fiyatları rekor seviyelerini tazelemektedir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklardaki artışın genele yayıldığı gözlenmektedir.

Alüminyum stoklarında devam eden artışların, bu hafta da gücünü koruduğu ve olası arz fazlalıklarına karşı dikkat çekmektedir.

Bakır stoklarındaki değişimler ise, artmaya devam ederken; fiyatlardaki düşün temel nedeni olarak öne çıkmaktadır.

Kurşun stoklarında son iki aydır devam eden düzenli artışlar, bu hafta da devam ederek fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaktadır.

Son olarak, çinko stoklarında beklenmeyen stok artışı gözlenmiş ve fiyatlarda düşüşe yol açmıştır.

Teknik bültenler için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)