E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında düşüş---

Metal fiyatlarında düşüş

Metal fiyatlarında düşüş
15 Ağustos 2022 - 08:43 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, cansız Çin verilerinin talep endişelerini tetiklemesiyle geriledi

Sanayi metallerinde fiyatlar, Çin'de beklentilerden düşük gelen verilerin talebin zayıflayacağı korkularını tetiklemesiyle düştü.
Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.12'de %0,7 düşüşle 8.033 dolar/tondan işlem gördü. Shangai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül ayı bakır kontratı %1,3 düşüşle 61.890 yuan/tona (9.160,34 dolar) geriledi. 

Çin ekonomisi, Temmuz'da sanayi üretimi, sabit varlık yatırımı ve perakende satışların büyük marjlarla beklentilerin altında gelmesiyle beklenmedik bir şekilde yavaşladı. Çin'in yeni yuan kredileri de Temmuz ayında beklenenden fazla düştü. 

Bir trader yaptığı değerlendirmede bakırda daha fazla aşağı yönlü risk beklediğini belirterek temel değerlerin zayıf olmaya devam ettiğini vurguladı. 

LME'de kurşun %1,8 düşüşle 2.145,50 dolar/tondan, kalay %1,5 düşüşle 24.805 dolar/tondan, çinko %1,4 düşüşle 3.539 dolar/tondan ve alüminyum %0,2 düşüşle 2.429 dolar/tondan işlem gördü. 

ShFE'de alüminyum 18.165 yuan/ton ile 5 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı. 

Demir cevheri'de de Çin'de halay kırıklığı yaratan veriler  düşüş yaşadı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de hayal kırıklığı yaratan ekonomik veriler ve sıcak hava dalgaları nedeniyle düştü. Ancak merkez bankası tarafından sürpriz bir faiz indirimi yatırımcıların karamsarlığını hafifletti.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,8 düşüşle 715,50 yuan/tondan (105,86 dolar)  sonlandırdı.

Singapur Borsası'nda Eylül kontratı %1,9 düşüşle 108,30 dolar/tona geriledi.

Çin ekonomisi Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde yavaşladı. Analistler tehlikeli ve tarihsel olarak yüksek sıcaklıkların ekonomik faaliyetlere zarar vereceğini belirtti.

Zorlu ekonomiyi desteklemek için Çin Merkez Bankası bugün beklenmedik bir şekilde faiz oranını düşürdü. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,3 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,5 düştü. Paslanmaz çelik %0,4 geriledi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,4 düştü, ancak kok kömürü %1 arttı.

Bitcoin kritik seviyenin üzerinde

 

Şaka coin yatırımcılarına son uyarı!

 

ABD’de enflasyon soğurken

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)