E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları 'zayıf dolar' desteğiyle arttı---

Metal fiyatları 'zayıf dolar' desteğiyle arttı

Metal fiyatları 'zayıf dolar' desteğiyle arttı
11 Temmuz 2023 - 09:11 borsagundem.com

Sanayi metallerinin fiyatı doların gevşemesiyle arttı. Demir cevheri de Çin'de emlak teşviki hamlesiyle arttı

Demir dışı metallerin fiyatları, zayıf doların desteği ile yükseldi.

Dolar, Fed yetkililerinin merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığının sinyalini vermesinin ardından zayıfladı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.59'da %0,4 artışla 8.409,50 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos bakır kontratı, %0,3 artışla 68.050 yuan/tona (9.443,52 dolar) yükseldi.

LME'de alüminyum %0,8 artışla 2.165 dolar/tondan, çinko %1,2 artışla 2.38,50 dolar/tondan, kurşun %0,5 artışla 2.072,50 dolar/tondan, nikel %0,2 artışla 21.050 dolar/tondan ve kalay %1,1 düşüşle 28.250 dolar/tondan işlem gördü.

Fiyat rallisinin Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerle ve metal tüketimine fayda sağlayacak hedefli bir Çin teşvik paketinin olmamasıyla sınırlandığı bildirildi.

Analistlere göre dolardaki hareketler bakır fiyatlarını ve Çin'in imalat ve inşaat sektörlerine yönelik yatırımcı duyarlılığını etkilediğinden, fiyatlar önümüzdeki aylarda oldukça dalgalı kalacak.

Demir cevheri, Çin'de emlak teşviki hamlesiyle arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Merkez Bankası'nın ülkenin emlak sektörü için bir kurtarma paketini genişletmesinin ardından yükseldi, ancak kısa vadeli oynaklık ve sıcak hava koşullarına ilişkin endişeler artışları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, dünkü bazı kayıpları telafi ederek TSİ 06.19'da %0,3 artışla 808,5 yuan/tona (112,13 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda, Ağustos ayı demir cevheri, yaklaşık %2 artışla 105,7 dolar/tona yükseldi ve iki günlük kayıp serisini sonlandırdı.

Çin Merkez Bankası dün, emlak sektörünü desteklemek için Kasım kurtarma paketindeki bazı politikaların 2024'ün sonuna kadar uzatılacağını duyurdu.

Analistler, buna rağmen Rio Tinto Başkanı Dominic Barton'ın Çin ekonomisi için kısa vadeli zorluklara işaret eden yorumlarının ardından kazançların sınırlanmış olabileceğini belirtti.

Öte yandan analistlere göre Çin'deki şiddetli hava olayları kısa vadede herhangi bir olumlu potansiyeli sınırlıyor. dedi.

Shaanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,4, filmaşin %3,5 ve paslanmaz çelik %1,4 yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,8 ve %3,7 arttı. 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)