E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMetal fiyatları, talep umudunun artmasıyla kazanım elde etti---

Metal fiyatları, talep umudunun artmasıyla kazanım elde etti

Metal fiyatları, talep umudunun artmasıyla kazanım elde etti
16 Mayıs 2022 - 09:39 borsagundem.com

Sanayi metalleri, Çin'de kapanma endişelerinin azalmasının talep umudunu artırmasıyla kazanım elde etti.


Bakır ve diğer sanayi metalleri, Çin'in Covis-19 kısıtlamalarını hafifletme planlarını başlatmasının ardından talepte canlanma umutlarının artmasıyla yükseldi. Ancak Çin'de gelen şok edici derecede zayıf sanayi üretim verileri kazanımları sınırlı tuttu.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TASİ 07.36'da %0,4 artarak 9.193,50 dolar/tona çıktı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, öğle tatilinde %0,9 artışla 71.220 yuan/tona (10.487 dolar) yükseldi.

LME'de alüminyum %1,6 artarak 2.833,50 dolar/tondan, çinko %1,2 artışla 3.531,50 dolar/tondan, kurşun %0,6 artışla 2.091 dolar/tondan ve kalay %1,5 artışla 33.875 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Çin'in karantinaları biraz gevşetmesiyle politika gevşemesine kapı açacağını belirterek Çin'in sanayi üretimindeki korkunç kaybın, işleri daha fazla açmaları için uyandırma çağrısı olabileceğini kaydetti.

Dalian'de demir cevheri fiyatları arttı

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, tedarik endişeleri ve çelik üretim hammaddelerinin azalan stokların desteğiyle bugün yükseldi. Çin'de Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi de yatırımcı duyarlılığını artırdığı belirtildi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerinde %1,1 artışla 812,50 yuan/tona (119,64 dolar)) çıktı. Böylelikle kontrat, Cuma günü yaklaşık üç ayın en büyük haftalık kaybını kaydettikten sonra toparlandı.

Singapur Borsası'nda Haziran kontratı %1 düşerek 125,95 dolar/tona geriledi.

Analistler, Avustralya ve Brezilya'daki düşen demir cevheri sevkiyatlarının ve Çin'e her hafta gelen varışların azalmasının, kırılgan duyarlılık için mütevazı bir destek sağladığını kaydederek, demir cevheri ve diğer çelik hammaddelerinin Shanghai'nin kademeli yeniden açılacağı haberlerinin ardından destek sağladığını vurguladı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %3,5, kok kömürü %2,6 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,2, sıcak haddelenmiş rulo %0,1 düştü. Paslanmaz çelik %1,8 arttı

Çin'in ham çelik üretiminde artış

 

Altında aşağı yönlü baskı

 

Bitcoin yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)