E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları haftalık kayıplara hazırlanıyor---

Metal fiyatları haftalık kayıplara hazırlanıyor

Metal fiyatları haftalık kayıplara hazırlanıyor
17 Mart 2023 - 09:20 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, bankacılık krizleri hafifledikçe arttı, ancak haftalık kayıplara hazırlanıyor

Temel metal fiyatlarının çoğu, Silicon Valley Bank ve Credit Suisse nedeniyle bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalmasıyla yükseldi, ancak yükselen faizler ve resesyona ilişkin süregelen korkular nedeniyle haftalık kayıplara hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.15'te %1,5 artışla 8.646 dolar/tona yükseldi. Kontrat bu hafta %2,5 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören Nisan ayı bakır sözleşmesi %0,3 artışla 67.300 yuan/tona çıktı ancak bu hafta %2,7 düştü.

Yatırımcılar, büyük bankaalrın ABD'li First Republic Bank'a nakit akıtması ve Credit Suisse'e can simidi sağlayan İsviçre Merkez Bankası'nın haberini memnuniyetle karşıladı.

LME'de alüminyum %1,7, çinko %2, kurşun %1 ve kalay %2,4 arttı.

Demir cevheri, ihtiyatlı işlem nedeniyle arttı, Çin'de olası çelik engeli kazancı sınırladı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, büyüyen bankacılık krizine ilişkin endişelerin hafiflemesiyle hafifçe yükseldi, ancak bu yıl Çin'de çelik üretimine yönelik olası sınırlama daha fazla kazanımı sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.12'de %0,8 artışla 918 yuan/tona çıktı. Kontrat Salı günü kontrat yüksekliği olan 936 yuandan geri çekildi.

Singapur Borsası'nda, Nisan kontratı seansın başlarında 126,85 dolar/ton ile 9 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine düştükten sonra %0,2 artışla 129,40 dolar/tona yükseldi.

Analistler, Çinli düzenleyicilerin demir cevheri piyasasına müdahalesinin tüm ağırlığının daha belirgin hale geldiğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %0,4 arttı, filmaşin %0,4 düştü ve paslanmaz çelik %0,4 arttı.

Citi, metal fiyat beklentilerini güncelledi

 

Finansal kriz endişeleri piyasaları altüst etti

 

Altında ralli bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)