E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, güçlü ralliden sonra gevşedi---

Metal fiyatları, güçlü ralliden sonra gevşedi

Metal fiyatları, güçlü ralliden sonra gevşedi
12 Ağustos 2022 - 09:41 borsagundem.com

Londra'da temel metal fiyatlarının çoğu talep endişelerin azalmasıyla önceki gün görülen güçlü rallilere ara vererek geriledi. Demir cevheri, Çin'de talep kötümserliğiyle düşüş yaşadı

Londra Metal Borsası'nda üç ay avdeli bakır TSİ 05.06'da %0,2 düşüşle 8.160 dolar/tona geriledi ve altı haftanın en yüksek seviyesi civarında seyretti.

Bu hafta başlarında açıklanan ABD enflasyon verileri beklenenden daha zayıf çıkması sonrası Fed'in daha az agresif faiz artırımı umutlarını artırdı ve bu da daha fazla büyüme ve metal talebi umutlarını yükseltti.

LME'de kalay %0,5 artışla 25.500 dolar/tondan, kurşun %0,2 artışla 2.203 dolar/tondan, çinko ise %1,2 düşüşle 3.643,50 dolar/tondan işlem gördü.

Bu arada, kısmen azalan borsa stokları nedeniyle Shaghai bakır ve nikel fiyatları yükseldi.

Shaghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül nikel kontratı %4,1 artışla 185.020 yuan/tona (27.431,10 dolar) yükseldi.

ShFE'de bakır %0,9 artışla 62.680 yuan/tona, çinko yatay seyrederek 25.165 yuan/tondan, alüminyum %0.4 düşüşle 18.665 yuan/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, Çin'de talep kötümserliğiyle düşüş yaşadı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, emlak krizinin vurduğu Çin'de traderların talep beklentilerini değerlendirmesiyle önceki günkü kazançlarını tersine çevirdi.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %2,5 düşüşle 716 yuan/tona (106,16 dolar) geriledi. Ancak kontrat, fabrikalardaki karların toparlanmanın etkisiyle hala %1'den fazla haftalık kazanca hazırlanıyor.

Singapur Borsası'nda, Eylül kontratı %2,3 düşerek 109,75 dolar/tona geriledi, ancak bu hafta %0,6 yükseldi.

Analistler, demir cevheri piyasasının sallantıda kalmaya devam ettiğini belirterek Çin'deki talebin, hala emlak krizinden ve çelik sanayisi emisyonları üzerindeki kısıtlamalardan kaynaklanan ters rüzgarlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Shaghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,9 yükselirken, sıcak haddelenmiş rulo %0,6 artış yaşadı ve her iki gösterge kontrat da üst üste dördüncü haftalık kazançlarına doğru ilerliyor. Paslanmaz çelik ise %0,3 değer kazandı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1,4 ve kok kömürü %1,1 arttı.

Benzinde zam bekleniyor

 

Altına enflasyon dopingi

 

Petrol fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)