E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları geriledi---

Metal fiyatları geriledi

Metal fiyatları geriledi
16 Temmuz 2020 - 08:51 borsagundem.com

Çin'de çelik ve demir cevheri fiyatları, talep endişeleri nedeniyle geriledi. Bakır fiyatları, Çin'de ekonomik toparlanmasının gecikeceğine dair şüpheler nedeniyle kaybını sürdürdü

Çin'de çelik ve demir cevheri vadeli işlemleri, erken işlemlerde düşüş gösterdi. Vadeli işlemlerde düşüşün havaya bağlı talep endişelerinin zarar verdiğini ancak Çin'in bu yılın başında korona virüs bağlantılı düşüşten sonra büyümeye dönmesi, vadeli işlemlerde düşüşü sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri kontratı, Londra saatiyle 03.30'da % 0,2 düşerek 832 yuan/tona (119 dolar) geriledi.

Bir analist, yağmurlu sezondan sonra yüksek sıcaklığın çelik talebini sınırlamaya devam ettiğini belirterek "Bu nedenle, piyasanın yağmurdan sonra talebin hızlı bir şekilde yüksek seviyeye çıkabileceğine dair beklentilerine rağmen, V şeklinde bir toparlanma görmek zor olabilir" dedi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli inşaat demiri % 0,4 düşerek 3.726 yuan/tondan işlem gördü.

Bakır

Temel metaller, Londra'da bakır ile birlikte üçüncü seansta da kaybını sürdürdü. AB-Çin arasındaki gerilim, Kovid-19 vakalarının artması ve Çin'in ekonomik toparlanmasının dayanıklılığı konusunda şüpheler metal fiyatları üzerinde baskı oluşturdu.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır kontratı, Londra saatiyle 04.10'da % 0,5 gerileyerek 6.357 dolar/tona, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda bakır, % 2,5 düşerek 51.090 yuan/tona (7.303 dolar) indi.

Analistler, Çin'de hükümetin büyümeyi devletin öncülüğünde destek ile itmeye çalışırken öte yandan hanehalkının ise hala çantanın ağzını sıkarken dengesizliğin arttığına işare etti.  LME'de nikel % 1,1, alüminyum % 0,7 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)