E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, doların güçlenmesiyle düştü---

Metal fiyatları, doların güçlenmesiyle düştü

Metal fiyatları, doların güçlenmesiyle düştü
21 Eylül 2023 - 09:04 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, şahin Fed'in ardından doların güçlenmesiyle düştü. Demir cevheri ise yatırımcıların Çin politika desteğini değerlendirirken düşüş yaşadı

Demir dışı metallerin çoğunun fiyatı, güçlü doların metalleri diğer para birimlerini tutanlar için daha pahalı hale getirmesi ve bakır ve kurşunun da artan stoklar nedeniyle baskı oluşturması nedeniyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 06.21'de %0,6 düşüşle 8.299,50 dolar/tona geriledi. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır kontratı, %0,2 düşüşle 68.650 yuan/tona (9.403,59 dolar) indi.

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın, şahin para politikası duruşunu sertleştirmesinin ardından 9 Mart'tan bu yana en güçlü seviyesine yükseldi.

LME'de bakırstoklarının Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviye olan 155.700 tona yükselmesi de bakır fiyatlarını baskıladı.

LME'de kurşun stoklarının 73.875 tona sıçramasıyla, nakit-üç aylık ticaretinin 5 Eylül'deki 63 dolardan 1 dolar primli gerçekleşmesiyle LME'de kurşun sıkışıklığı azaldı.

LME'de alüminyum %0,5, nikel %0,9, çinko %1,4, kurşun %0,5 ve kalay %0,3 düştü.

Demir cevheri, yatırımcıların Çin politika desteğini değerlendirirken düşüş yaşadı

Demir cevheri vadeli işlemleri, tüccarların Çin'in ekonomik toparlanmayı pekiştirmek için daha fazla politika uygulamaya koymayı hızlandırma taahhüdünün ayrıntılarını araştırmasıyla düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, son iki günde yükseliş kaydettikten sonra bugün TSİ 06.09'da %0,4 düşüşle 867 yuan/tona (118,77 dolar) geriledi.

Singapur Borsası'nda, Ekim demir cevheri kontratı, %1,2 düşüşle 120,40 dolar/tona geriledi.

Devlet medyası CCTV'nin dün Başbakan Li Qiang başkanlığındaki kabine toplantısına dayandırdığı haberine göre, dünyanın en büyük çelik üreticisi ve metal tüketicisi olan Çin, ekonomik toparlanmasını pekiştirmek için daha fazla politikanın uygulanmasını hızlandıracak.

Analistler, demir cevheri ve diğer çelik üretimi hammadde fiyatlarının, çelik fabrikalarındaki düşük stoklar ve Çin'in 29 Eylül - 6 Ekim arasındaki Ulusal Gün tatili öncesinde yenileme ihtiyaçları nedeniyle hala desteklendiğini belirtti.

Şangay'daki çelik göstergeleri de düştü. İnşaat demiri %0,8, sıcak haddelenmiş rulo %1, filmaşin %1,9 ve paslanmaz çelik %1,8 düştü.

Ons altın Fed sonrası düşüşte

 

Piyasalar Fed sonrası negatif seyrediyor

 

Fed şahin para politikası duruşunu sertleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)