E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları arttı---

Metal fiyatları arttı

Metal fiyatları arttı
26 Ocak 2022 - 09:07 borsagundem.com

Bakır fiyatları, piyasa Fed'in hamlelerini beklerken ikinci günde de arttı. Dalian'da demir cevheri, tedarik endişeleriyle 3 buçuk ayın zirvesine çıktı.

Londra'da bakır fiyatları, Fed'in faiz kararı öncesi olumlu hava nedeniyle ikinci günde de arttı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.38'de %0,1 artarak 9.808,5 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart vadeli bakır kontratı, %0,5 artarak 70.160 yuan/tona çıktı.

Analistlere göre yatırımcılar, Fed'in politika planında yapacağı güncellemeyi, muhtemelen beklenen faiz artırımlarının zamanlamasını ve devasa bilançosunun küçülmesini bekliyor.

Öte yandan Asya borsaları, bugün bir başka dalgalı Wall Street seansının ardından temkinli bir başlangıç yaptı.

Alüminyum fiyatları ise Rusya-Ukrayna krizinin tedarik endişelerini tetiklemesi ile arttı. LME'de alüminyum %0,8 artarak 3.117 dolar/tona çıktı.

Demir fiyatları arttı

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, Avustralya ve Brezilya'dan sevkiyatların azaldığına ilişkin haberler sonrası arz endişelerinin desteği ile Ekim ortasından beri en yüksek seviyesine çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %3,2 artarak 774,50 yuan/tona (122,49 dolar) çıktı. Singapur Borsası'nda Mart vadeli demir cevheri, dalgalı işlemlerde TSİ 06.58'de %0,8 düşerek 136,20 dolar/tona geriledi.

Büyük madencilik şirketleri Fortescue Metals Group, BHP Group ve Rio Tinto'nun, Avustralya'da Omicron varyant vakalarında bir artış nedeniyle işgücü kıtlığı ile karşı karıya gelmesi nedeniyle hem Dalian hem de Singapur demir cevheri göstergeleri haftalık kazançlar yolunda ilerliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,3 düştü, paslanmaz çelik %0,6 geriledi.

Altın yatırımcıları için kritik gün

 

Tuz Gölü deposunda sadece 8 günlük doğalgaz var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)