E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMesut Özil'den flaş karar! Futbolu bıraktı---

Mesut Özil'den flaş karar! Futbolu bıraktı

Mesut Özil'den flaş karar! Futbolu bıraktı
22 Mart 2023 - 14:20 borsagundem.com

Son olarak Medipol Başakşehir forması giyen Mesut Özil, aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını duyurdu.

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesabından açıklama yaparak futbolculuk kariyerini noktaladığını ifade etti. Schalke altyapısında yetişen ve sonrasında Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal gibi büyük kulüplerde forma giyen Mesut Özil, 2021 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli kulüp ile yollarını ayırdıktan sonra sezon başında Başakşehir'e transfer olan Özil, turuncu-lacivertli forma ile çıktığı 8 maça çıktı.

Son zamanlarda yaşadığı sakatlıkların ardından futbolculuk kariyerine son veren 34 yaşındaki futbolcunun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim. Bu muhteşem yolculuk bir çok unutulmaz an ve duygular ile dolu. Schalke 04'e, Werder Bremen'e, Real Madrid'e, Arsenal'e, Fenerbahçe'ye, Başakşehir'e, bu süreçte bana destek veren teknik direktörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aileme ve yakın arkadaşlarıma ise özel bir teşekkür etmek istiyorum. İyi ve kötü günde kariyerimin ilk gününden itibaren bana çok fazla destek verdiler. Şu anda güzel ailemle birlikte birlikte önüme bakıyorum."

MESUT ÖZİL KİMDİR?

15 Ekim 1988 doğumlu olan Mesut Özil, on numara mevkiinde oynayan Türk asıllı Alman bir futbolcudur. Özil, 9 yıl boyunca Almanya forması giymiş ve çıktığı 92 millî maçta 23 gol atıp 40 asist yapmış ve buna ek olarak; Almanya millî takımının 2014 Dünya Kupası’nı kazanmasına da doğrudan katkı sağlamıştır. Diğer organizasyonlar göz önüne alındığında Avrupa Futbol Şampiyonası, FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Bundesliga, La Liga ve Premier Lig'de asist kralı olan tek oyuncudur.

Özil, 2006 yılında doğduğu şehrin bir takımı olan ve Bundesliga'da mücadele eden Schalke 04'e transfer olarak profesyonel futbol kariyerine başladı. Ardından 2008 yılında bir başka Bundesliga ekibi Werder Bremen'e transfer oldu. Almanya ile 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Ağustos 2010'da La Liga takımlarından Real Madrid'e transfer oldu. 2013 yazında transfer döneminin son gününde Premier League takımlarından Arsenal'in kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olan 42,5 milyon £ karşılığında bu takıma transfer oldu. Ayrıca Mesut Özil, bu transferiyle Real Madrid’e tarihindeki en fazla kazanç sağlayan dördüncü futbolcu olmuştur.

Gerçek ortaya çıktı: İşte Mesut Özil'in vazgeçtiği rakam!

 

Mesut Özil'den Fenerbahçe mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)