E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMester: piyasalardaki sallantının Fed kararları ile ilgisi yok---

Mester: piyasalardaki sallantının Fed kararları ile ilgisi yok

Mester: piyasalardaki sallantının Fed kararları ile ilgisi yok
13 Şubat 2019 - 08:04 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in tahvil alımlarını azaltmasının bazı finansal varlıkların alımlarını etkilediği iddialarının doğru olmadığını söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in bilançosunu daraltmasının finansal piyasalarda bozulmalara neden olduğuna dair kanıt görmediğini söyledi. Mester, Fed'in bilançonun normalleştirilmesine ve bilanço daraltmanın sona erdirilmesine yönemlik planlarnını önümüzdeki toplantılarda sonuçlandırnacağını vurguladı.

Cincinnati'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Mester, Fed'in finansal kriz sırasında aldığı trilyonlarca dolar tutarında tahvili kademeli olarak azaltmasının bazı finansal varlıklar için talebi azalttığı değerlendirmesine karşı çıkarak, "Bilanço daraltma kademeli, yavaş yavaş yapılıyor, piyasalarda probleme yol açmıyor. Bilanço daraltmanın finansal piyasalarda bozulmalara neden olduğuna dair kanıt görmedim" diye konuştu. 

Mester konuşmasında ekonomide güçlü enflasyon baskısına dair de kanıt görmediğini ve Fed'in nöt faiz oranına yaklaştığını da ifade etti.

Para politikasının eğrinin arkasında veya önünde kaldığına dair bir işaret bulunmadığını belirten Mester, düşük enerji fiyatlarının etksi ile enflasyonun yılın ilk bölümünde yüzde 2'nin altında hareket 
etmesinin muhtemel göründüğünü, ancak trend enflasyonun Fed'in hedefini yakaladığını vurguladı. 

ABD ekonomisinin 2019'da iyi performansını devam ettireceğini öngören Mester, ancak büyümenin biraz yavaşlayabileceğini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)