E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMester: Fed'in yeni faiz artırımı zaman alacak---

Mester: Fed'in yeni faiz artırımı zaman alacak

Mester: Fed'in yeni faiz artırımı zaman alacak
07 Ocak 2019 - 08:48 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, "Faiz oranlarının nötre yakın olması Fed'in bir sonraki adımının zaman alabileceği anlamına geliyor" dedi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in nötr faiz seviyesinde olduğuna veya yaklaştığında dair, konut fiyatlarında yavaşlamadan artan ücretlere kadar, ekonomik kanıtların birikmekte olduğunu söyledi.

American Economic Association'ın yıllık toplantısında konuşan Mester, "Ekonomik büyümenin yavaşlamasının beklendiği, düşük işsizlikle birlikte ücretlerin artmakta olduğunu, ekonominin konut gibi faize hassas sektörlerinihn zayıfladığgı ve işbizlik oranının düşük bir seviyede aşağı yukarı istikrar kazandığı yeni bir dünyadayız" dedi.

Bu ortamda daha fazla ne yapılmasına ihtiyaç olduğunu söylemesi iin verilere bakmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Mester, "Daha fazla ilerlememiz gerekip geremediğini. Daha hızlı gitmemiz gerekip gerekmediğini, bekeyip bekleyemeyeceğimiz bize ekonominin söylemesine ihtiyacımız var. Olmamız gereken yer ulaşmış olabileceğimizi değerlendirmemiz gerekli" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)