E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMessi'ye büyük şok! 2 yıl...---

Messi'ye büyük şok! 2 yıl...

Messi'ye büyük şok! 2 yıl...
10 Temmuz 2019 - 10:07 borsagundem.com

Arjantinli yıldız Messi'nin Şili’yle oynanan 3.’lük maçında kırmızı kart görmesi sonrası madalyayı almak istememesi kriz çıkardı.

2019 Copa America’nın ardından Lionel Messi krizi gündemdeki yerini koruyor. Arjantinli futbolcu, hem turnuva boyunca hem de Şili’ye karşı oynanan 3.’lük maçındaki kırmızı kartı sonrası tepkisiyle çok konuşuldu.

Özellikle yarı finaldeki Brezilya yenilgisi ve Şili’ye karşı oynanan 3.’lük maçında kırmızı kart görmesi sonrası adeta çılgına dönen Messi, ağır eleştirilerde bulunmuştu. Messi, ev sahibi Brezilya’yı da kapsayan eleştirilerini sürekli artırıp, CONMEBOL ve hakemlere çıkışmıştı. 

İlk olarak yarı finalde gelen 2-0’lık Brezilya yenilgisi sonrası hakemlere sert tepki gösteren Messi, “Umarım CONMEBOL bu maçtan sonra bir hamle yapar. Pek sanmıyorum ama CONMEBOL’ün bir şey yapacağını. Brezilya her şeyi ayarlıyor. Brezilya karşısında 2 tane net penaltımız verilmedi. Brezilya maçında da hakemler rakibimizi kayırdı” dedi.

Daha sonra Şili’yi 2-1 yendikleri 3.’lük maçında Gary Medel’le kavga ederek kırmızı kart gören Messi, 14 yıllık kariyerinde 2. kez oyundan atıldı. Maç sonrası madalya törenine katılmak istemeyen ve organizasyonun adil olmadığını vurgulayan tecrübeli oyuncu, “Madalya töreninde olmak istemedim. Çünkü bu turnuvada bize karşı yapılan haksızlığa dahil olmak istemedim. Bu kupada Brezilya’nın şampiyon olmasının istendiği çok açık” diyerek dikkat çekmişti.

İspanyol AS Gazetesi’nin haberine göre de, Messi’nin bu açıklamaları sonrası CONMEBOL yönetiminin harekete geçtiği ve yıldız oyuncuya CONMEBOL turnuvalarından 2 yıl men cezasının verileceği iddia edildi.

Bu açıklamaların CONMEBOL kurallarına aykırı olduğu ve bu nedenle böyle bir kararın alınmasının gerektiği kaydedildi.

Brezilya’dan tepki 

Lionel Messi’nin Brezilya Milli Takımı’nın bilerek şampiyon yapıldığına dair sözleri ev sahibi ülkede tepkiyle karşılandı. Brezilya Teknik Direktörü Tite, “Oynadığımız maçların hepsini hakkımızla kazandık ancak Messi yaptığı açıklamalar ile bizi baskı altına aldı. O yüzden sözlerine dikkat etmeliydi” dedi. 

Messi’nin Barcelona’dan takım arkadaşı ve Brezilya Milli Takım kaptanı Dani Alves de, “Messi bize, başarımıza ve mücadelemize saygı göstermeli. Söylediklerinde haksız” ifadelerini kullandı. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)