E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMessi, transferi kripto para ile mi yapıldı?---

Messi, transferi kripto para ile mi yapıldı?

Messi, transferi kripto para ile mi yapıldı?
12 Ağustos 2021 - 13:01 borsagundem.com

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'nin Paris Saint-Germain'e transferinde kripto taraftar tokeni kullanıldığı iddiası ortaya atıldı.

Tüm zamanların en başarılı futbolcularından biri olarak kabul edilen Arjantinli Lionel Messi'nin, Fransız kulübü Paris Saint-Germain ile yaptığı transfer anlaşmasının bir kısmının taraftar tokenleri ile yapıldığı iddia edildi. Reuters'in haberine göre, konuya yakın kaynaklar bu iddiayı doğruladı.

13 yaşından beri FC Barcelona kulübünde forma giyen 34 yaşındaki Messi, bu hafta Paris St Germain (PSG) ile üçüncü yıl uzatma opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzaladı. Dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandığı Barcelona'dan ayrılması, İspanyol La Liga'nın finansal fair play kuralları gereği, kulübün yıldız oyuncuyu kadrosunda barındırmasının mali açıdan imkansız hale gelmesi sonunda gerçekleşti.

Messi, Avrupa'da en çok gol atan oyuncu ve FIFA'da yılın oyuncusu ödülünü altı kez kazandı. İddiaya göre, PSG'de 30 milyon dolarlık imza ücretine ek olarak yıllık 41 milyon dolarlık maaş ve ikramiye alacak. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi bu hafta düzenlediği basın toplantısında, anlaşmayla ilgili kesin rakamların açıklanması durumunda insanların "şok olacağını" söyledi.

Kesin bilgiler hâlâ gizli tutulduğundan, Messi'nin sözleşmesine kripto taraftar tokenlerinin dahil edilip edilmediği henüz bilinmiyor. 

PSG kulübü, Messi'nin eski kulübü FC Barcelona, Atlético de Madrid, Juventus ve Manchester City gibi diğer yüksek profilli kulübün yolunda giderek 2018'den beri kripto para sektöründe yer alıyor.

Taraftar tokenleri, bahsi geçen kulüpler için kazançlı bir süreç oldu. Kulüplerin gelir artırma ve taraftar katılımını sürdürme amacıyla dijital varlık geliştirmeleri, geçen yıl başlayan pandemi karantinası sırasında daha da yaygınlaştı.

Fenerbahçe ve diğer spor tokenlere dikkat

'Fenerbahçe Token' çıktı... 30 saniyede tükendi!

Bitexen’den Sivasspor’a coin

Bitexen’den Giresunspor’a coin

Bitexen’den Kayserispor’a coin

Bitexen’den Adana Demirspor Coin ve ödeme sistemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)