E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMESS ve Türk Metal bugün bir daha masaya oturuyor---

MESS ve Türk Metal bugün bir daha masaya oturuyor

MESS ve Türk Metal bugün bir daha masaya oturuyor
27 Ocak 2020 - 08:27 borsagundem.com

Metal grup toplu sözleşmesinde taraflar bugün (27 Ocak Pazartesi) bir daha görüşme kararı aldı. Geçen hafta grev ve lokavt kararı alınmıştı.

Türkiye’nin en büyük işletmeleri ve 130 bin işçiyi kapsayan metal sektörü grup toplu iş sözleşmesinde taraflar bugün yeniden bir araya gelme kararı aldı. İşçi sendikası Türk Metal, işveren tarafının daveti üzerine tarafların 27 Ocak günü saat 17.00 de bir görüşme yapacağını duyurdu. İşçi kanadının 3 Ocak gününden bu yana çeşitli eylemler yaptığı süreçte, alınan grev kararı sonucu işveren de lokavt kararı almış, her iki taraf da uygulama tarihi açıklamamıştı.

İşveren kanadı, daha önce teklifini iki kez revize etmiş, Türk Metal ise sadece zam uyuşmazlığı değil, kazanılmış haklardan geri gidiş olarak nitelediği işveren kanadı tekliflerinden dolayı da uzlaşma sağlanamadığını açıklamıştı.

Metal işkolu grup toplu sözleşmesi, otomotiv, beyaz eşya gibi Türkiye’nin ihracatta ve üretimde en büyük bazı firmalarını kapsıyor.

Halka açık şirketlerin işçileri: 5 Şubat'ta grevdeyiz

Halka açık şirkette lokavt kararı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi27 Ocak 2020 11:03

    Anlaşırlar inşallah, grev de lokavt da hiç kimsenin yararına değil

  • Zf sachs işçisi 27 Ocak 2020 09:45

    Messss. İşçilerin hak ettiği ücreti verinnnnn..parayi mezaRami götüreceksiniz Bizimde tek istediğimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak