E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMesrur Barzani'den DEAŞ'ın yeniden örgütlendiği uyarısı---

Mesrur Barzani'den DEAŞ'ın yeniden örgütlendiği uyarısı

Mesrur Barzani'den DEAŞ'ın yeniden örgütlendiği uyarısı
16 Şubat 2020 - 17:41 borsagundem.com

IKBY Başbakanı Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın lider kadrosundan büyük kayıplar vermesine rağmen yeniden örgütlenebildiği, Irak ve Suriye'de yaklaşık 20 bin militanının bulunduğu uyarısı yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, ABD merkezli Atlantic Dergisine terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta yeniden örgütlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEAŞ'ın, Aralık 2017 itibarıyla Irak'ta kontrolü altındaki bölgelerin çoğunu kaybettiğini hatırlatan Barzani, "Lider kadrosunun ve üst düzey militanlarının çoğunu kaybetti ancak daha çok tecrübe kazanıp etrafında adam topladı. Bu yüzden (DEAŞ) hafife alınmamalı." ifadesini kullandı.

Örgütün, Irak'ta son bir ayda güvenlik güçleri ve sivillere yönelik yaklaşık 60 saldırı gerçekleştirdiğinin altını çizen Barzani, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de 20 bine yakın militanı olduğunu kaydetti.

Bu kadar mücadele ve hezimete rağmen DEAŞ'ın yeniden toparlanabilmesinin temel sebebini, örgütü ortaya çıkaran faktörlerin varlığına bağlayan Barzani, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Suriye kaos içinde kalmaya devam ediyor. Irak'ta, yaklaşık 20 yıldır yolsuzluk, kötü idare, mezhepçilik ve zayıf ekonomiye çare bulunamadı. DEAŞ'ın elinde tuttuğu ve güçlü kaleleri olarak bilinen Sünni bölgeler ise halen büyük yıkım içinde."

IKBY Başbakanı, insanlar işsiz, ümitsiz, güvenlikten ve siyasi istikrardan yoksun oldukça; terör örgütünün, bölge halkını her zaman kolaylıkla manipüle edeceğini belirtti.

Barzani, "Faktörler geçerliliğini koruduğu müddetçe, DEAŞ veya DEAŞ benzeri bir şey var olacaktır." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim16 Şubat 2020 23:19

    Daes degil asil adi ISID..ISRAIL SIYONIST IDAM DEVLETI olmasi lazim

  • ----------- ??????????-------------16 Şubat 2020 21:42

    kim örgütlüyor abd ırak ta müşru olabilmek için.deaş diye bir örgütmü var pkk ypg tüm örgütlerin başı abd değilmi.sıra sizlere gelecek bundan on yıl sonra ekmek bulamayacaksınız yemeye bunlarda kendini bir şey sanıyorlar.suriye ve ırak ta yaşıyan kürtler ülkelerini abd sattılar şimdi kan ağlıyorlar.eski hallerinden çok kötü durumdalar akibetleri de belli değil.

  • HALİL KERTENKELE16 Şubat 2020 20:32

    yine aynı numaralar.deaş ve pkk abd nin kurduğu terör örğütleridir.abd nin meşru müdafa yapabilmesi için deaş a eylem yaptırıyor sonra a bakın deaş uyandı falan filan diyep ülkeleri işğal ediyor.yine aynı senaryolar canlandırılmaya çalışılmaktadır.

  • reis16 Şubat 2020 18:06

    demek birisi alttan alttan finans etmiş bunları..