E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem15 Temmuz sonrası yapılanmaya ilk operasyon---

15 Temmuz sonrası yapılanmaya ilk operasyon

15 Temmuz sonrası yapılanmaya ilk operasyon
20 Şubat 2018 - 09:25 borsagundem.com

Mersin'de FETÖ/PDY’ye büyük darbe vuruldu…. Şafak operasyonunda hain örgüte ait 111 ev ile 2 etüt merkezi basıldı… 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi…

BORSAGUNDEM.COM

Terör örgütlerine göz açtırmayan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, 15 Temmuz sonrası sinsi bir yapılanma telaşına düşen FETÖ’ye ağır bir darbe indirdi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmalar sonucu, kentte örgütlenmek isteyen FETÖ/PDY’ye ait olduğu belirtilen 111 ev ile 2 etüt merkezine baskın yapıldı. Şafak operasyonunda hain örgütün gizli haberleşme programı bylock ve eagle kullanıcısı büyük bölge abisi, mahrem abiler, il ablaları ve finans sorumluları olduğu belirlenen 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.  

Mersin polisi tarafından düzenlenen çökertme operasyonunda 10 evin örgütün aktif öğrenci üssü olduğu, diğerlerinin gaybubet evleri olarak kullanıldığı tespit edildi.

111 EV VE 2 ETÜT MERKEZİNE BASKIN YAPILDI

FETÖ/PDY’ye vurulan büyük darbe sonrası Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan imzalı olayla ilgili duyuruda şöyle denildi.

"FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü şüphelilerinin deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturmalar kapsamında;

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihi sonrasında da örgüte taraftar toplama ve para kazandırma yönünde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği, ilimiz ve çevresinde oluşturmuş olduğu gaybubet evlerinin tespit edildiği ve bu evlerde firari şahısların bulunduğu yönünde yapılan istihbaratı çalışmalar neticesinde;

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından, toplam 111 ev ve 2 etüt merkezine yönelik bugün yapılan operasyonlarda, aralarında büyük bölge abileri ve büyük bölge mesulları, polis ve asker mahrem ağabeyleri, il ablaları, finans sorumluları ile örgütün gizli haberleşme programlan olan bylock ve eagle kullanıcılarının da bulunduğu toplam 96 şüpheli hakkında gözaltı karan verilmiştir. Evlerden 10 tanesinin aktif FETÖ/PDY öğrenci evi olarak, büyük bir kısmının ise gaybubet evleri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 81 vilayette acilll20 Şubat 2018 11:38

    bu ilimizdeki savcılarımızı tebrik ediyorum. Allah razı olsun onların emeklerinden... Bu şekilde örgüt evlerine ve halen canlı tutulan örgüt elemanlarının tamamına 81 vilayette acil benzer işlemler yapılması lazım. FETÖ örgütü ile ilgili delil olmasa bile bu örgütle irtibatlı kişilerin iş yerlerinde sicil kayıtlarında bu bilgi yer almalı. dünyanın en sinsi terör örgütü ile onların bu sinsiliğini açığa çıkaracak ve diğer vatandaşlarımıza zarar vermesini engleleyecek yöntemlerle mücadele etmeliyiz.

  • HASAN TOSUN20 Şubat 2018 11:26

    daha hala hainler korkmuyorki dirilme peşinde