E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerrill Lynch'e ASELSAN cevabı---

Merrill Lynch'e ASELSAN cevabı

Merrill Lynch'e ASELSAN cevabı
12 Aralık 2013 - 05:04 borsagundem.com

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Merrill Lynch'in füze resti için "Onlar yoksa ikinci sırada Goldman Sachs var. Gecikme olmayacak" dedi

Savunma sanayiinin önde gelen küresel aktörlerinden ASELSAN’ın Genel Müdürü Cengiz Ergeneman,  ‘Merrill Lynch’in füze resti’ gelişmesini değerlendirdi. ABD’li Merrill Lynch’in ‘Çin ile uzun menzilli füze alanında ortaklık ihtimaliniz var’ diyerek ASELSAN’ın halka arzında aracılıktan çekilmesine ilişkin Ergeneman, “Sadece onlara başvurmuşuz, başka kimse yok gibi bir durum söz zonusu değil. Onlar yoksa diğerleri var. Takvimde bir gecikme olmayacak. İkinci sıradaki şirket Goldman Sachs” dedi.

Cengizhan Çatal'ın Hürriyet'teki haberine göre Kazakistan’ın başkenti Astana’da açıklama yapan Ergeneman şunları söyledi: “Bizim hisselerin bir kısmı yurtdışı hissedarlara satılmış durumda, bir kısmı da yurt içinde. Bu satışın sağlanması için yurt dışı ve yurt içinden iki aracılık firmasının konsorsiyum kurması gerekiyor. 10 yurt içi, 10 yurt dışı aracılık şirketi seçtik. Bunların kendi aralarında konsorsiyum kurarak teklif vermelerini istedik. 5-6 tane teklif var elimizde. En uygun teklif veren de Halk Yatırım’ın Merill Lynch ile yaptığı konsorsiyum oldu. ‘Yabancılarla neden çalışıyorsunuz Türk neden yok’ gibi tepkiler olmuş. Halbuki ana konsorsiyum lideri ‘Halk Yatırım’dı.

TUSAŞ DA SIRADA

Merrill Lynch kendi başına bir açıklama yaptı. Bizim sıralamada daha başka konsorsiyumlar da var. O olmadıysa ikinciyle devam edeceğiz. Halka arza ne zaman çıkacağımızı açıklamadık. Onu aracı kurumla belirleyeceğiz. TUSAŞ’ı da halka açacağız. İkisini çakıştırmamaya çalışıyoruz. Bizim planımız önümüzdeki yıl Mart ile Mayıs arasında uygun bir zamanda halka arza çıkmak. İkinci sırada ‘Garanti Yatırım’la ‘Goldman Sachs’ konsorsiyumu var” diye konuştu.

UZUN MENZİLLİ ‘MİLLİ’ FÜZE

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, son dönemde ABD ile siyasi gerginlik yaratan uzun menzilli füze sisteminin milli olmasını düşündüklerini belirterek şunları söyledi: “Kendi hakim olduğumuz bir sisteme kavuşmak istiyorsak onu kendimizin yapmasından başka çare yok. Orta irtifa hava savunma füzesini bitirdikten sonra biz uzun menzilliye de gidebiliriz. Hiçbiri kendi belli bilgisini vermek istemiyor. Hangi sistemi alırsak onun temel tasarımına bağlı kalmak zorunda olacağız. Biz bunu yaparız. Türkiye’nin mühendislik gücü buna yeter.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)