E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMerko Gıda, sır gibi sakladığı arsayı aldı---

Merko Gıda, sır gibi sakladığı arsayı aldı

Merko Gıda, sır gibi sakladığı arsayı aldı
03 Mart 2022 - 16:33 borsagundem.com

Merko Gıda, ihalesini gizli tutuğu fabrikasının yanındaki arsayı satın aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Merko Gıda, Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde bulunan fabrikasının yanındaki arsayı ihaleden satın aldığını, duyurdu.

İhalenin duyulmasını istemedi

Söz konusu arsayla ilgili olarak Mustafa Kemal Paşa Belediyesi 4 Şubat 2022 günü ihale karar almıştı. Merko Gıda’nın üretim tesislerinin bulunduğu yan parseldeki 64.050 metrekare arsanın satım ihalesine katılıma yönündeki kararı ise şirket 24 Şubat 2022 günü verdi. Fakat bu kararı yatırımcı ile paylaşmadı. Şirket ihaleye katılma kararının bu güne kadar açıklanmamasının nedenini ise menfaatlerinin zedelenmemesi olarak belirtti.

Alımın kesinleşmesini bekledi

Şirket bugün yaptığı açıklamadaysa ihalenin 1 Mart günü yapıldığını ve arsanın 4.050.000 TL ile satın alındığını duyurdu. Alınan arsanın rayiç değeri hakkında ise bilgi verilmedi.

Merko Gıda, ihale işleminin Belediye Encümen kararı ile onaylanmasını beklemeleri nedeniyle ertelenerek açıklandığını belirtti.

Son ana kadar sakladı

Şirketin hemen yanında bulunan arsanın satın alınma sürecinde şirketin oldukça hassas yaklaştığı görülüyor. Uzmanlar bu tür işlemlerin açıklanmasının ertelenmesinin normal olduğunu belirtiyor. Bu çerçevede Merko Gıda’nın hemen yan parselinde bulunan arsanın alınmasının şirket menfaati için önemli olabileceğini, düşük bedelle alınmak istendiği için olabildiğince gizli tutulabileceği dile getirildi. Bununla birlikte arsanın mevcut rayiç değeriyle ilgili ek bilgi verilmemesi ise uzmanlar tarafından eleştirilen nokta oldu.

65 şirket için temettü verimi ve ödeme tarihleri

Borsa 30’da özkaynakları yüzde 100 artan şirketler

Günün önemli şirket haberleri 03/03/2022

Dokuz şirketin zararı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,10
En Yüksek: 14,21
En Düşük: 13,74
Değişim 1,15 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,96
İşlem Hacmi 17.884.346
Toplam Adet: 1.279.018
Ağırlıklı Ort.: 13,98
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)