E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'in kredibilitesi arttı---

Merkez'in kredibilitesi arttı

Merkez'in kredibilitesi arttı
05 Ocak 2015 - 09:48 borsagundem.com

JP Morgan, "Zorunlu karşılıkların artırılması TCMB'nin kredibilitesini yükseltmesine yardım edebilir" raporunu sundu

TCMB'nin Cumartesi günü aldığı karar ile döviz cinsinden yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarını artırmasını değerlendiren JP Morgan, alınan kararların döviz cinsinden likiditede 0,8 milyar dolar ve TL likiditesinde bundan daha az bir düşüşe yol açacağını bildirdi.
Alınan kararların gerçek amacının kısa vadeli çekirdek olmayan döviz yükümlülüklerinin birikmesi cesaretini kırmak olduğunu savunan JP Morgan, bu kararları finansal istikrarın sürdürülmesine yönelik güvenilir bir adım olarak gördüklerini belirtti.. Atılan bu adımın 
TCMB'nin ihtiyatlı olmaya devam ettiğini, finansal istikrar ve fiyat istikrarı hedeflerine başarmak için tedbirler almaya hazır olduğunu gösterdiğini savunan JP Morgan, bunun TCMB'nin kredibilitesinin artırılmasına yardımcı olabileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nur çel05 Ocak 2015 12:52

    Her devrin kendine göre yorumu var doviz yükselirken oran düşüyordu dolar gene yükseliyor oran yükseliyor bi kazıklama oyunu var ama nerede