E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez'in en çok döviz varlıkları azaldı---

Merkez'in en çok döviz varlıkları azaldı

Merkez'in en çok döviz varlıkları azaldı
28 Eylül 2020 - 10:05 borsagundem.com

Resmi Rezerv Varlıkları, Ağustos'ta bir önceki aya göre yüzde 7,2 azaldı

Resmi Rezerv Varlıkları, Ağustos'ta bir önceki aya göre yüzde 7,2 azalarak 83,8 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 14,1 azalarak 38,8 milyar ABD doları olarak kaydedilirken, altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 0,3 azalarak 43,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 2,8 artarak 25,6 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Bu tutarın 20,3 milyar ABD doları anapara, 5,3 milyar ABD doları faizden oluşmaktadır. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 64 milyar ABD doları olup, söz konusu tutarın 26,3 milyar ABD doları bir ay vadelidir. 

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 7,7 azalarak 31,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Borsa İstanbul yeni haftada yeni program bekliyor

BDDK aktif rasyosunu revize etti

Günün önemli şirket haberleri 28/09/2020

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)