E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez'den daha fazla faiz artırımı beklenmiyor---

Merkez'den daha fazla faiz artırımı beklenmiyor

Merkez'den daha fazla faiz artırımı beklenmiyor
13 Eylül 2018 - 17:15 borsagundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'nın faiz artırımına ilişkin rapor yayımladı

TCMB'nin bugün politika faizini 625 baz puan artırmasını değerlendiren JP Korgan, bunun TCMB'nin kredibilitesinin şu an için onarılması açısından yeterli olduğunu, daha fazla faiz artırımı beklemediklerini bildirdi.
TCMB yaptığı değerlendirmede, "Pozitif sürprize rağmen, kırılganlıklar devam ediyor ve Türkiye için bir sonraki test hükümetin orta vadeli programı olacak" dedi.
Bugünkü faiz artırımının ortodoks bir politikala doğru güvenilir ilk adım olduğunu belirten JP Morgan, bu kararın kısa vadede varlık fiyatlarında istikrar sağlamasının beklendiğini ifade etti. Ancak makro zorlukların devam ettiğini belirten JP Morgan, "Faiz artırımları bu zorluklar için sadece kısmi bir çözüm" ifadelerini kulladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik13 Eylül 2018 22:58

    çok az bir kesim hariç herkes yüksek faize karşıdır ancak karşı olmak ekonomik gerçekleri değiştirmiyor. umarım ülkeyi yönetenler buradan bir u dönüşü yapar hem içeride hem dış politikada artık yanlış yapmazlar. yoksa bu günleri de arar hale geliriz.

  • Mehmet Altınel13 Eylül 2018 20:56

    Bu saaten sonra mecbur kalmadıkça bankalara yaklaşan yanar.Parası olan para kazanıyor.Bankaya 100 bin atsan 4-5 bin getirisi olur herhalde çalışmaya gerenk yok.Bizim köyde şöyle derler ''5 dönüm bostan yan gel topal Osman''

  • İzmirliler 13 Eylül 2018 20:44

    Yes Tayyip faize karşııı yalandır o faizin 24 olduğu inanmayın daha oy verin Tayyip Erdoğan a hahahaaaaaa

  • Hayri13 Eylül 2018 18:05

    Vur deyince öldürdü

  • altay13 Eylül 2018 17:22

    istediğimizi aldık diyorsunuz.....