E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez sonrası sert düşen kurlar güne nasıl başladı?---

Merkez sonrası sert düşen kurlar güne nasıl başladı?

Merkez sonrası sert düşen kurlar güne nasıl başladı?
19 Mart 2021 - 08:20 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın dün yaptığı 200 baz puanlık faiz artışıyla güçlenen Türk Lirası, haftanın son işlem gününde kazanımlarını koruyor. Dolar/TL, 7,30-7,31 seviyelerinde, euro/TL 8,71 seviyesinden işlem görüyor

TCMB'nin beklentileri aşan 200 baz puanlık faiz artışıyla birlikte kurlarda yüzde 2'lerin üzerinde gerilemeler yaşanmıştı. Dolar/TL 7,30'un altını görürken euro/TL 8,70'lere gerilemişti. Türk Lirası dün elde ettiği kazanımlarını bu sabah da koruyor. Dolar/TL 7.30'dan euro/TL ise 8,70-8,71'den işlem görüyor.

08.20 itibarıyla hafif gerileme ile dolar/TL 7,3118, euro/TL 8,7158 seviyesinden işlem gördü.

Haftanın son günü yurt içi ve yurt dışında veri anlamında sakin bir gün bekleniyor.

Yurt dışında sabahın erken saatlerinde Japonya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faizleri değiştirmediğini açıkladı.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Çinli yetkililerle Alaska'da görüşüyor. Blinken Çin’in adımlarının küresel istikrarı sağlayan kurallara dayalı düzeni tehdit ettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile Alaska'da bir araya gelen Çinli yetkililer, Amerikalıların tavırlarına tepki gösterdiler.

Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi. BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada,  faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

JP Morgan, TCMB'nin faiz indirimlerine Eylül ayında başlamasını bekliyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, bankanın dünkü 200 baz puan faiz artırım kararının güçlü ve proaktif bir adım olduğu belirtildi. Raporda yatırımcıların TCMB'nin gerektiği zaman faiz adımı atacağı konusunda rahatlamaları gerektiğinin altı çizildi. Faiz artırımının kredibilite artışı ve kredi büyümesini sınırlama yoluyla hedefine hizmet edeceği öngörüldü.

YURT DIŞI GÜNDEM

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, faiz kararının ardından basın toplantısı düzenleyecek (09.00).

Almanya üretici fiyatları (10.00), ABD Baker Hughes sondaj kule sayısı (20.00) verileri takip edilecek.

Rusya Merkez Bankası(CBR) faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda faiz oranının yüzde 4,25 olarak korunacağı beklentisi bulunuyor (13.30). CBR Başkanı Elvira Nabiullina, kararın ardından basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulunacak (15.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Yönetim Kurulu Üyesi Sarah Breeden, Londa Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen İklim değişikliğinde merkez bankalarının rolü konulu panelin katılımcısı olacak (17.00).

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarımsal girdi fiyatları, dış ticaret endeksleri, TOBB ise kurulan ve kapanan şirketler verilerini yayımlayacak (10.00).

Merkez Bankası faizleri 200 baz puan artırdı

Küresel piyasalarda hem düşüş hem yükseliş

Altında düşüş baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)