E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez rezervleri konusunda piyasayı ikna etmeli---

Merkez rezervleri konusunda piyasayı ikna etmeli

Merkez rezervleri konusunda piyasayı ikna etmeli
29 Nisan 2019 - 15:58 borsagundem.com

Son dönemde net rezervlere ilişkin spekülasyonlara dair, Çetinkaya’nın rezervlerin yeterli olduğuna dair piyasayı ikna edip etmemesi önemli

"TCMB Enflasyon Raporu…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk enflasyon raporunu 30 Nisan Salı günü 10.30’da açıklayacaktır. 2019’un 1. Enflasyon Raporu kapsamında TCMB Başkanı Sn. Murat Çetinkaya, bir sunum gerçekleştirecektir.

Merkez Bankası’nın yılda 4 defa düzenlediği Enflasyon Raporu ve Çetinkaya’nın konuşması bu defa iki farklı perspektiften izlenecek. Birincisi, zaten para politikasına dair çıkarımlar yapabilmek adına, geçen haftaki PPK’da güvercinleşen para politikası söylemini de düşünecek olursak, enflasyona dair resmi öngörü ve varsayımlar olacaktır.

Merkez Bankası’nın güncel 2019 yılsonu enflasyon tahmini %14,6’dır. Bu görünümde önemli bir değişiklik olmasını beklememekle beraber, gıda enflasyonuna ve Brent petrol fiyat varsayımlarına ilişkin ayrıntılar enflasyonist riskler anlamında önemlidir.

Merkez Bankası’nın enflasyon varsayımları ve öngörülerini, 25 Nisan PPK’sında “ilave parasal sıkılaştırma” ibaresinin karar metninden kaldırılmasına ilişkin söylem değişikliğinin altını doldurması bakımından önemsiyoruz.

Merkez Bankası’nın net uluslararası rezervlerdeki gelişmelere ilişkin yapması beklenen açıklama da önemli olacaktır. Son dönemde net rezervlere ilişkin spekülasyonlara dair, Çetinkaya’nın rezervlerin yeterli olduğuna dair piyasayı ikna edip etmemesi, ne çeşit bir hesaplama metodolojisi kullanıldığı, swap dahil edilmeli, edilmemeli mi konularına getireceği açıklama önemli olacaktır."

GCM Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)