E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Fed'in faiz artırımını olumlu karşılıyor---

Merkez Fed'in faiz artırımını olumlu karşılıyor

Merkez Fed'in faiz artırımını olumlu karşılıyor
25 Kasım 2015 - 13:53 borsagundem.com

Nomura stratejisti Timothy Ash, Merkez Bankası'nın Fed'in sıkılaştırmasını olumlu gördüğünü kaydetti

Nomura Analisti Timothy Ash, Tükiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomistlere yaptığı sunumun ardından müşterileri için hazırladığı bilgilendirme notunda, "Genel olarak, Merkez Bankası oldukça rahat ve güvenli görünüyor" dedi ve "Fed'in sıkılaştırmasını, belirsizliğin ortadan kalkacak olmasından dolayı olumlu buluyorlar" şeklinde görüş bildirdi.

Ash, notunda "Toplantının satır aralarına bakıldığında, Fed hariç, Merkez Bankası, en muhtemel baskıları Türk Lirası'ndaki değer kazanımına verilen ağırlık olarak görüyor" dedi.

Merkez Bankası'nın Rusya ile dış ticaretin toplam içindeki payını ılımlı olarak gördüğünü kaydeden Ash, ancak Merkez'in Rus uçağının düşürülmesinin ardından fazla bir değişiklik beklemediğini ve olumsuz etkilerin yönetilebilir olduğunu kaydettiğini belirtti.

Ash, ayrıca, "Asgari ücret planları çekirdek enflasyon trendlerindeki iyileşmeyi geciktirecek, ancak Merkez Bankası halen kaydadeğer iyileşmeler bekliyor" dedi.

Ash, Merkez Bankası'nın halen asgari ücret artışının tam etkisini belirsiz olarak gördüğünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)