E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez faiz mi artıracak?---

Merkez faiz mi artıracak?

Merkez faiz mi artıracak?
04 Temmuz 2018 - 08:50 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti, faiz artırımı bekliyor

Haziran ayında enflasyonun beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmesini değerlendiren JP Morgan, fiyatlama davranışlarındaki değişikliğin kendiyerini yıl sonu için enflasyon tahminini revize etmeye zorladığını bildirdi.
JP Morgan, "Haziran ayında fiyat artışlarının bsir kısmı geçici arz eksikliğinden kaynaklansri dönüş
yaşanacak olsa da, Haziran verisi fiyatlama davaranışlarında kötüleşmeyi gösterdi. Bu bizi yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 11,8'den 13,3'e revize etmeye zorluyor" ifadelerini kullandı.
JP Morgan, 2019 sonu için enflasyon tahminini ise yüzde 9,5de yavaşlama başlamış olsa da TCMB'nin hala kredibilitenin yeniden inşaası için para politikasını sıkılaştırmaya ihtiyacı olduğunu
belirten JH Morgan, Temmuz ayı PPK toplantısında 125 baz puan faiz artırımı beklediklerini vurguladı. JP Morgan, Temmuz'da yapılacak 019'a kadar faizlerin sabit tutulmasını beklediklerini de belirtti.
JP Morgan yayınladığı raporda, Türk ekonomisi için 2018 büyüme tahminini yüzde 3,8'den yüzde 3,7'ye, 2019 büyüme tahminini de yüzde 3,2'den yüzde 2,8'e çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aliiim10 Temmuz 2018 18:36

    Bu faizi düşürmez gençler bu adamlar sizi Soylu soğana cevirecekler

  • kazım04 Temmuz 2018 12:41

    reis neden artık merkeze yüklenmiyorsun. zamanında arttırsalardı ülke bu hale gelmeyecekti. bizim millet eskiden ülkeyi batıranları seçimle gönderirdi. şimdilerde baştacı yapar oldu.

  • Mustafa üstün04 Temmuz 2018 09:48

    Faizede aşırı yüklenilmemesi lazım.Yoksa faizler yüksek olduğu için kimse kredi kullanmaz.Büyük işletmeler kullanırsa buda üretimdeki fiatlara yansır dolayısıyla enflasyon hortlar.Doları fernliycey diye ekonomiyi çıkmaz sokağa sokmayalım.Doları kurun bırakın serbest ekonomi uygulayın rahmetli özal öyle yapmıştı kur dalgalansın önemli değil derdi.Denizde dalga kurda dalga.Ama faiz tehlikelidir.Yüksek faiz ekonomiyi kilitler.

  • ARMAGEDON04 Temmuz 2018 14:07

    dolar dalgalansın ama dolara göre fiyatları artırmasınlar her şeye zam geliyor dolar arttıkça bir kaç müteahit ev satacak diye millet açlık mı çeksin her şey ateş pahası oldu tl değer kaybediyor faiz artırma dışında başka çare mi var