E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankası'nın diğer politika araçlarını kullanması mümkün---

Merkez Bankası'nın diğer politika araçlarını kullanması mümkün

Merkez Bankası'nın diğer politika araçlarını kullanması mümkün
18 Şubat 2021 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Düne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde zayıf seyrederek 1,540 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 30.8 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 31 hisse değer kazandı, 67 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 6.98 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda hafif negatif bir seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasalarında yatay seyir sürüyor. Dün ABD'de açıklanan ekonomik veriler beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, odak noktası FOMC toplantı tutanakları idi. FED'in bir önceki toplantısına ait olan tutanaklarda enflasyonun geçici olduğundan bahsedilerek Powell'ın açıklamalarına paralel bir tutum görüldü. Ancak daha da dikkat çekeni bazı üyeler tarafından hisse senetlerinin aşırı değerlenmesi ve halka arzların yoğunluğunun tartışılması oldu. Buna bağlı olarak Tesla başta olmak üzere endekslerde hafif satıcılı bir seyir izlendi. Bugün içeride tüketici güven endeksi ve TCMB faiz kararı takip edilecek. Piyasa beklentisi TCMB'nin politika faizini sabit bırakacağı şeklinde. Ancak enflasyon görünümü sebebiyle TCMB'nin diğer politika araçlarını kullanması mümkün. Kısa vadede hızla değer kazanan TL'nin bu seyrine devam etmesini bekliyoruz.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,550 üzerinde kalamayan endekste bu seviye aşılmadıkça kar satışı riski devam ediyor. 1,525 ise kısa vadeli destek olarak takip edilebilir.

Günün önemli şirket haberleri 18/02/2021

 

Şekerbank ve Odaş Elektrik sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)