E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'nın bağımsızlığı piyasalar için önemli---

Merkez Bankası'nın bağımsızlığı piyasalar için önemli

Merkez Bankası'nın bağımsızlığı piyasalar için önemli
16 Mayıs 2018 - 08:17 borsagundem.com

UBS/Dennis, "TCMB'nin bağımsızlığını tehlikeye atan her şey satış için bir davet"dedi

UBS'in global gelişmekte olan piyasalar hisse senedi stratejisi başkanı Geoff Dennis, TCMB'nin bağımsızlığın tehlikeye atan her şeyin satış için bir davet olduğunu söyledi.

Dennis, Barron's için yaptığı değerlendirmede, "Kırılgan 5 olarak adlandırılan gelişmiş ülkelerin ortak tek özellikleri büyük cari işlemler açıkları. Türkiye hariç birçok ülke son yıllarda mali durumlarını iyileştirdiler. Türkiye, en kötü temel göstergelere sahip ve 2013 yılından bu yana iyileştirme yapmadılar. Merkez bankası bağımsızlığını tehlikeye atan her şey satış için bir davet" dedi.

Brown Brothers Harriman'ın gelişmekte olan piyasa kurları global başkanı Win Thin de, "Stres dönemleri zayıf temel göstergeleri olan ülkeleri cezalandırma eğiliminde ve Türkiye yüksek enflasyon, genişleyen cari işlemler açığı ve sıcak para akışına artan bir bel bağlamanın sıkıntısını çekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi16 Mayıs 2018 09:59

    Bağımsız mı yoksa bağımlı mı ? Piyasaya göre değil kafana göre hareket edersen bağımsız olsanda olmasanda bir farkı yok !!! Erdoğan sık sık övündüğü borç alarak merkez bankasına koyduğu doları sahibine geri verince ortada rezerv kalmadı 2009 yılında oluk oluk dolar gelirken bu paralar lüx araçlara , 1150 odalı saraylara , statlara , duble yollara , boş duracak havaalanı , f1 yarış pistlerine , futbol kuluplerinin tam kadro yabancı oyuncularına , yandaşlara hibe , lüx uçaklara ve gereksiz projelere harcandı şimdi yönetimin yediği israf ettiği paraları ödeme vakti HAYDİ PAMUK ELLER CEPLERE !!! Türkiyede harcadığınız paranın %70 vergi dünyada 1 tl türkiyede 3 tl Mars'ta yaşıyor gibiyiz !!!

  • Bostan Korkuluğu16 Mayıs 2018 09:31

    Çok da tın. Yeter bu kadar milletin kanını emdiğiniz sizin bağımsızlık masallarınız 24 Haziran'dan sonra bitiyor.

  • Hilal16 Mayıs 2018 10:34

    Ekonomi zart zurt ile değil matematik ve mantıkla yönetikir. Biz yüzde 6lık enflasyona matematikle indik. Sonra herşeyi bildiğimizi iddia ettik geldiğimiz nokta burası. Madem dünya kurallarına tın diyorsun o zaman yaban ellerde dilencilik yapmayacaksın.