E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez Bankası’ndan yeni swap anlaşması---

Merkez Bankası’ndan yeni swap anlaşması

Merkez Bankası’ndan yeni swap anlaşması
12 Ağustos 2021 - 08:10 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Güney Kore Merkez Bankası ile 2,3 trilyon wonluk swap anlaşması yaptı.

Güney Kore Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile 17,5 milyar liralık (2,3 trilyon Güney Kore wonu) swap anlaşması imzalandığını duyurdu.

Güney Kore Merkez Bankası'nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, TCMB ile yapılan anlaşmanın 3 yıl süreceği, iki tarafın anlaşmanın uzatılmasını görüşebileceği belirtildi.

Duyuruda, "Bu anlaşma, iki ülke arasındaki ticareti swap anlaşmasıyla finanse ederek ticareti geliştirmek için ödeme sistemi oluşturulması ve iki ülkenin ekonomik gelişim için finansal iş birliği için düzenlenmiştir. İki taraf da bu anlaşmanın iki ülke kurumları arasındaki işbirliğini güçlendireceğini beklemektedir." ifadelerine yer verildi.

TCMB tarafından yapılan açıklama günün ikinci yarısında faiz karar sonrasında gelirken, şu şekilde: 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Kore Merkez Bankası, bugün yürürlüğe giren Türk lirası-Kore wonu ikili para takası (swap) anlaşmasına imza atmışlardır. Anlaşma, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Kore Merkez Bankası Başkanı Juyeol Lee tarafından imzalanmıştır. Swap anlaşması, iki merkez bankası arasında azami 17,5 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde yerel para birimi takasına imkân sağlayacaktır. Anlaşma geçerlilik süresi bugünden itibaren 3 yıl olup, tarafların karşılıklı uzlaşısı üzerine uzatılabilecektir. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yoluyla ikili ticareti ve her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına yönelik olarak mali iş birliğini teşvik etme amacını taşımaktadır. Taraflar, swap anlaşması ile iki kurum arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini öngörmektedir.

 

Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş12 Ağustos 2021 19:05

    Memleketi geziden beri karıştıran birileri var Öyle bir cendereye soktular ki halkı zerre düşünmüden sırf Erdoğandan kurtulmak adına her şeyi kaosa dönüştürmeye çalışıyorlar Yani içimizdede bu adiliğe su taşımayanlar yok değil Allahın izniyle her zorluğun üstesinden gelecek Türk milleti biziz

  • düzeni üzen12 Ağustos 2021 11:26

    işleri düzgün yapmak yerine hala takla atıyoruz kurumun başında boza pişiriyorlar anlaşılan aksiyon almazsa hertürlü sıfatı yakıştıracaklar.

  • Arifhan12 Ağustos 2021 10:33

    Daha swap konusunda bilgisi olmayan cahil gundiler gidin kumda oynayın buralar sizin boyunuzu aşar

  • Hehe12 Ağustos 2021 12:28

    Wayyy cahil yetkili bir makamci gelmis nasil otutrttular seni acaba oraya

  • İzzet BAŞ12 Ağustos 2021 09:27

     Yiyin yiyin tıksırınca patlayınca yiyin......Gelecek nesillere borç bırakma yarışına girdik. BİRİNCİLİĞİ BIRAKMAYIZZZZZZZZZ....... Borç yiğidin kamçısıdır da  yiğit yiğit olursa..... 

  • Hehe12 Ağustos 2021 09:03

    Siz gidin laz müteahhitler zengilesssin diye 128 milyari yiyin 2 milyari dilenin ege yanarken ulke itibari diye konusanlar buna ne diyecek

  • Tüm12 Ağustos 2021 08:59

    2 milyar dolar tutarında. Aferin, 128milyar doları yavaş yavaş yerine koyuyorlar

  • KERİM12 Ağustos 2021 09:44

    AYNEN VATANDAŞIN YAPTIĞI GİBİ..BORÇ BORÇLA YERİNE KONUYOR