E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası'ndan KKM ve altın hesapları için iki tebliğ---

Merkez Bankası'ndan KKM ve altın hesapları için iki tebliğ

Merkez Bankası'ndan KKM ve altın hesapları için iki tebliğ
01 Nisan 2023 - 11:13 borsagundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan iki ayrı tebliğ ile TL mevduat hesapları ve altın hesaplarının vadelerinde değişikliğe gidildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca (TCMB), yurt içi yerleşik tüzel kişilerin bankalarda mevcut ABD doları, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilmesi süresi bu yılın ilk 3 ayını da kapsayacak şekilde uzatıldı.

TCMB tarafından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gidildi.

Söz konusu 2 tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'in döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümünü düzenleyen 4'üncü maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklik şöyle:

"Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan ABD doları, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir."

Böylelikle, 31 Aralık 2021 ile 31 Aralık 2022'yi kapsayan tarih aralığı, bu yılın ilk 3 ayını da kapsayacak şekilde uzatılmış oldu.

Söz konusu maddenin üçüncü fıkrasında yapılan değişikliğe göre, mevduat ve katılım bankaları tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri, Merkez Bankası'nca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenecek.

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de ise altın hesaplarının vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümünü düzenleyen 4'üncü maddenin üçüncü fıkrasında değişikliğe gidildi.

Buna göre, mevduat ve katılım bankaları tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri, Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenecek.

KKM’de güncel faiz ne kadar olacak?

 

KKM'de faiz üst sınırı kaldırıldı

 

KKM’de yeni rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost02 Nisan 2023 13:17

    Sasa petkim gibi kuruluş olmaya calışırken petkimi yerin dibine çekiyor vicdansız yaratıklar.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL02 Nisan 2023 09:46

    CHP, ali babacan ahmet davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve hdp ile ittifak yapmasa oyum kesin onların idi. Bu durumda asla oy veremem kusuruma bakmayın.

  • Haci Ömer deniz02 Nisan 2023 18:01

    Hasan Hüseyin kartal utanmadan sıkılmadan yalan diyorsun trolsun bir tek kulağının arkası kalmıştı zahar onuda yaptırmaya devam et yalancı zubuk senin gibilerin CHP li olması için önce edepli olması dürüst olması yalan söylememesi gerek oysa bunların hepsi sende var

  • Pala02 Nisan 2023 14:22

    Sen akpli bir trolsun,

  • Yazik02 Nisan 2023 08:40

    Naci agbala satılmış diyenler o zaman faiz 19 kurda bu zamanın yarısı idi bu kadar enf yoktu,şimdi faiz 30 Allah sizi ıslah etsin ....

  • Latif 01 Nisan 2023 21:31

    Faizi indireceğiz dediler sonsuz faizin önünü açtılar. Dolara yüzde 30 faiz verecekler. Borsa çöker.

  • Pala01 Nisan 2023 15:03

    Faiz lobine diz coktuler, onlar da tik tik artirdi mevduat faizini