E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi---

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi
23 Haziran 2014 - 09:12 borsagundem.com

TC Merkez Bankası'nın yarın yapılacak olan toplantısında faiz indirimi bekleniyor

Halk Yatırım tarafından hazırlanan haftalık makroekonomik strateji bülteni:
   
"TCMB'nin faiz indirim sürecini diğer gelişen ülkeler takip edebilir
   
Küresel ekonomideki iyileşme sürecini sekteye uğratmamak için, gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarını normalleştirmede temkinli davranmaları, bu yıl için öngördüğümüz küresel ana temayla uyumlu olarak, gelişen ekonomilere para politikalarında esneklik alanı tanıyor,  dolayısıyla bu piyasalara yönelik sermaye akımının güçlü kalmasını sağlıyor.
   
Küresel para politikalarının ana belirleyici gücü olan FED'in son projeksiyonları,  büyümede   iyileşme   işaretlerinin   devam etmesine karşın, büyümenin hızıyla ilgili aşağı yönlü risk unsurlarına işaret ediyor.
   
Faiz artırımında aceleci davranılmamasını sağlayan en önemli dinamiklerden biri, her ne kadar son aylarda bir hızlanma gözlense de hala hedef altı görünümünü koruyan enflasyon. Bu hafta açıklanacak Haziran PCE verilerinin bu ılımlı tabloyu desteklemesi, para politikalarının esnek bir şekilde yürütülmesine destek verecektir.
   
İngiltere merkez bankası faiz artırımında hızlı davranma beklentilerini yumuşatmaya çalışsa da, ekonomisinin öncü gelişmiş ülkeler arasında güçlü konumunu devam ettirmesinin, "ilk faiz artırımının bu yıl sonuna kadar gelebileceği" beklentisinin korunmasına neden olacağını düşünüyoruz. Bu hafta açıklanacak konut fiyatlarının hızlanışını sürdürmesi, bu yöndeki baskıların belirginleşmesine neden olabilir.
   
Diğer taraftan, Avrupa merkez bankasının "ekonomik risklere karşı her türlü para politikası önlemini alma" duruşundaki kararlılık, bu hafta açıklanacak PMI ve güven endekslerinin zayıflık göstermesi durumunda daha da güç kazanacaktır.
   
Gelişmiş ülke merkez bankalarının bir süre daha "düşük faiz" politikasını sürdürecek olması, gelişen ülkelerin sermaye akımını çekmede içsel dinamiklerinin biraz daha ön plana çıkmasına neden olabilir.
   
Küresel destekleyici ortamın diğer gelişen ülke merkez bankalarının politikalarında da esneme eğilimi yaratması ve içeride de enflasyondan olumlu sinyaller alınması durumunda, TCMB'nin geçen ay proaktif olarak başlattığı faiz indirim süreci daha az sorgulanır hale gelebilir. TCMB'nin bu haftaki toplantısında politika faiz oranlarında 75 baz puan indirim bekliyoruz.''
HALK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)