E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankası satışa ara verdi döviz fırladı---

Merkez bankası satışa ara verdi döviz fırladı

Merkez bankası satışa ara verdi döviz fırladı
31 Temmuz 2020 - 09:01 borsagundem.com

Rusya'da Merkez Bankası rubleyi desteklemek için dolar satışında frene basınca, döviz fiyatları ilkbahardan beri en yüksek seviyelere fırladı.

Yurt dışına uçuşların başlamasıyla halkın döviz talebinin de arttığo gözleniyor. Uzmanlar temmuz ve ağustos aylarının genel olarak ruble açısından "sıkıntılı dönem" olduğuna da dikkati çekiyor. 

Dün sabah saatleri itibarıyla Moskova borsasında dolar ve euro rubleye karşı hızla değer kazandı. Dolar kuru 73,50'ye çıkarken euro da 86,25 rubleden işlem görmeye başladı. Cuöa sabahı ise Euro 87 rubleyi de geçti. 

Lenta portalı, her iki para biriminin de Nisan ve Mayıs aylarından bu yana rubleye karşı en yüksek değere ulaştığını yazıyor.

Böylece 21 Temmuzdan bu yana dolar 2,5 ruble pahalanırken, euronun değeri de 5 ruble artmış oldu. Gelişmelere paralel olarak Moskova Borsası ve RTS'de endeks değerleri sırasıyla 0,4 ve 1,3 puan geriledi.

Rubledeki değer kaybına gerekçe olarak, Merkez Bankası'nın döviz satışını kısması gösteriliyor. Rusya Merkez Bankası ikinci çeyreğin sonundan itibaren rubleyi verdiği desteği sınırlandırdı. Maliye Bakanlığı'nın da döviz satışını kesmesi, rublenin değeri üzerinde baskı oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika31 Temmuz 2020 14:46

    Rusya ve Türkiye dolar kullanmadan ticaret yapacaktı, gerçekler ve hayaller çok farklı oluyor.Yastık altında Rus ve Türk vatandaşı dolar tutuyor.

  • Yahya31 Temmuz 2020 21:54

    Millet bir turlu ögrenemedi. iki ulke kendi paralariyla ticaret yapacaksa, ticaretin hacmi ayni miktarda olacak. Yani senelik aldigin mal kadar mal satacaksin ki elinde.  Yoksa dyelim ruslar bizden bir suru domates aldi, ve elimizde bir suru ruble var. O arta kalan rubleyi baska ulkeye mi ödeme olarak vereceksin.  Amerikaya mi ruble vereceksin onun malini alinca, yoksa Almanyaya mi. Bu nedenle amerikan dolari reserv para oldu zaten.

  • Veri31 Temmuz 2020 18:50

    Senin Parana vatandaşın güvenmiyor ,nasıl ticaret olacak...