E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası ne kadar faiz indirecek? İşte beklenti...---

Merkez Bankası ne kadar faiz indirecek? İşte beklenti...

Merkez Bankası ne kadar faiz indirecek? İşte beklenti...
04 Aralık 2019 - 14:38 borsagundem.com

Ekonomistlerin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 12 Aralık Perşembe günü gerçekleştirileceği toplantıda faizi ne kadar indireceği konusunda beklentisi yayınlandı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sfr04 Aralık 2019 18:23

    Bence %0 olsun ak kara belli olsun

  • Okie Dokie04 Aralık 2019 15:58

    Biraz zihin jimnastiği yapalım. Diyelim ki faizler %5 seviyesine çekildi. Enflasyon ise iyimser tahminle %10 olsun. Bu takdirde hiçkimse TL mevduatta kalmayacaktır. Neden parasını negatif faizde eritsin ki? Vatandaş dövize hücum edecektir. Yine iyi bir tahminle ekonomi yönetimi dövizi bir sene boyunca dizginlesin. Bu durumda bankalar şirketlere hangi parayla TL kredi sağlayacak? Kimse TL birikimini mevduat olarak değerlendirmeyecek ki. Hem ülke büyüyemeyecek hem de vatandaş dövizde kalarak zarar edecek. En mantıklısı dövizin enflasyon kadar artması, %2-3 arası TL reel faiz verilmesi.

  • Tam komedi04 Aralık 2019 15:24

    Kitaba göre yapabileceği 100 baz puan ! Eğer iktidarın beklentileri daha olumlu ise bir 100 baz daha eklenirse 200 baz faiz indirimi olabilir ! Faiz indiriminin amacı vatandaşı dolara yönlendirmek ! Neden ? Çünkü faize para yatırırsanız bunun net bir getirisi var ve bu bankaların işine yaramıyor ! Eğer bankadan dolar alırsanız , dolarıda mevduat yapmazsanız ve iktidarda kuru baskılamaya devam ederse bu bankalara ciddi getiri sağlıyor !!! Y.T.D.