E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez Bankası kararı öncesi dolar geriliyor---

Merkez Bankası kararı öncesi dolar geriliyor

Merkez Bankası kararı öncesi dolar geriliyor
21 Ekim 2020 - 13:30 borsagundem.com

Yurt içi piyasalar, yarın açıklanacak olan kritik faiz kararına yoğunlaştı. Karar öncesinde, faiz artışı beklentisiyle döviz kurlarında aşağı yönlü bir hareket yaşanıyor. Dolar/TL, 7,85'in altına inerken euro/TL 9,28 düzeyinde.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı PPK kararı öncesinde piyasalar faiz artışını fiyatlarken dolar/TL'deki düşüş sürüyor. Faiz kararının piyasada yeni bir iyimserlik getirebileceği beklentisiyle tarihi zirveden düşüşünü sürdüren dolar/TL, bugün 7,85'in altına çekildi. 

Dün, gün ortasında 7,91'i test ettikten sonra günü, 7,86 düzeyinde tamamlayan dolar/TL, bu sabah saatleri itibarıyla 7,82 seviyelerine kadar çekilmiş durumda. Euro/TL'de benzer bir şekilde 9,28'in altına indi. 

Saat 13:25 itibarıyla dolar/TL 7,8470'ten euro/TL 9,2950'den el değiştiriyor. 

Dolar/TL geçen hafta yeni zirve olan 7.96'ya kadar yükseldikten sonra haftayı zirvenin hemen altında tamamlamıştı. 

"Faiz hamlesi kuru 7,65-7,70'te dengeleyebilir"

Deniz Yatırım bu sabah yayımladığı raporda, "Jeopolitik haber akışının sakinlemesi sonrasında TCMB ve bilhassa BDDK hamlelerinin 7.65-7.50 civarında dengelenme yaratabileceği ihtimalini yüksek görmekle birlikte kısa vadeli eğilim ise TCMB-PPK toplantısından yansıyacak gelişmeler ekseninde belirlenebilir. 7.85-7.80-7.70 seviyeleri aşağı yönde, 7.88-7.95 ise yukarıda ilk kritik noktalar" dedi.

Yabancı yatırımcılar pozisyonlarını yeniden gözden geçirebilir

Türkiye'den aralıksız çıkış yapan yabancı yatırımcıların TCMB ve takiben diğer ekonomi kuruluşlarının atabileceği normalleşme adımlarıyla tarihi düşük seviyelerdeki pozisyonları yeniden gözden geçirebileceğini belirten analistler, piyasada yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit müzakereleri, korona virüste küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden sürecin öne çıktığını da ekliyor.

Borsa İstanbul rekorlarla yoluna devam eder mi?

NATO'dan kritik Doğu Akdeniz açıklaması

AB'den İngiltere'ye: " 'Hem karnım doysun hem pastam dursun' olmaz"

Demokratlar kazanırsa FED’in faiz kararı erken gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello21 Ekim 2020 22:10

    Döviz düşsün de alalım diyenlere....firsat.

  • ZELİHA KARAKAŞLI21 Ekim 2020 21:12

    MB faiz artırımı yapacağını hiç tahmin etmiyorum.yarın doviz yine  yukarıya yönünü çevirecek.sonra borsa  sert düzeltmelere hazırlanın.

  • Msengun21 Ekim 2020 15:37

    Sadece tcmb faiz artırımına olayı bağlamak çok sığ bir değerlendirme olur. Dolar endekside düşüyor çünkü. Birlikte değerlendirilmeli.

  • Vatandaş21 Ekim 2020 14:38

    İyi bari sert düşüyor diye manşet atmamışsınız en azından...

  • Dd21 Ekim 2020 15:13

    Dolar lo bisisin galiba?.  Ekonomi düşmanları. 

  • Metallica 21 Ekim 2020 14:01

    Dolardaki dususun derinlesmesi icin herkesin dovizini bozdurmasi sart, yoksa bazal degerin 7.85 olmasi ilerisi icin hic umut vaat edici olmaz, kisir dongu Tl yi degersizlestirmeye devam eder. Ayrica gerileme denilen dusus anlaminaa gelmiyor, TL yeterince deger kaybetti, buyuk kayip icinde cuzi bir miktar kaybini azaltti.